Niki Tuuli koki kovia Australiassa — Kilpakumppani ajoi yli harjoituksissa, aika-ajot jäivät väliin, mutta murtumilta vältyttiin

Tuuli loukkaantui vakavasti jo kesällä Hollannin Assenissa. Kaatumisen seurauksena häneltä amputoitiin pala vasemman käden sormesta.

Gold & Goose Photography

MotoGP-sarjan Australian kilpailuviikonloppu oli alkanut imatralaiskuski Niki Tuulelta lupaavasti. Perjantain vapaissa harjoituksissa Tuuli oli hyvässä vauhdissa Moto2-luokassa.
MotoGP-sarjan Australian kilpailuviikonloppu oli alkanut imatralaiskuski Niki Tuulelta lupaavasti. Perjantain vapaissa harjoituksissa Tuuli oli hyvässä vauhdissa Moto2-luokassa.

Ratamoottoripyöräilijä Niki Tuulen osallistuminen sunnuntaina Austalian Phillip Islandilla ajattavaan MM-osakilpailuun ratkeaa vasta kisapäivän aamuna.

Tuuli kaatui Moto2-luokan lauantaiaamun harjoitussessiossa ja vietiin sairaalaan, minkä takia häneltä jäivät aika-ajot kokonaan väliin.

Sinällään harmiton kaatuminen muuttui hetkessä hengenvaaralliseksi tilanteeksi, kun takana tullut kilpakumppani Isaac Viñales ei ehtinyt reagoida kaatumiseen ja ajoi Tuulen yli alaselän kohdalta.

Sairaalassa Tuuli läpäisi tarkastuksen, murtumia ei löytynyt. Kuljettajan kroppa on törmäyksen jäljiltä kuitenkin sen verran hellänä, että päätös kilpailuun osallistumisesta tehdään tiimin mukaan vasta kilpailupäivän aamuna.

Kesken kauden Moto2-luokkaan Supersportin MM-sarjasta siirtynyt Tuuli loukkaantui vakavasti jo kesällä Hollannin Assenissa. Aika-ajossa sattuneen kaatumisen seurauksena häneltä amputoitiin pala vasemman käden nimettömästä.

Mikäli Tuuli osallistuu sunnuntaina kilpailuun, joutuu hän starttaamaan viimeisestä eli 32. lähtöruudusta

Australian kisaviikonloppu oli alkanut imatralaispilotilta lupaavasti. Perjantain ensimmäisessä harjoitussessiossa Tuuli oli 23:s ja toisessa 22:s. Toisessa harjoituksessa hänen eronsa kärkeen oli alle puolitoista sekuntia.

Malesialaista Petronas Sprinta Racing Teamia edustava Tuuli on saalistanut Moto2-luokassa yhden MM-pisteen. Tuuli oli lokakuun alussa ajetussa Thaimaan osakilpailussa 15:s.

Australian jälkeen MotoGP-sarjan kilpailukaudesta on ajamatta vielä Malesian ja Espanjan Valencian osakilpailut.