Kartuttaako Kultsu FC pistesaldoaan sunnuntaina Lahdessa? Ottelu katsottavissa suorana Etelä-Saimaan verkkosivuilta

Kimmo Metsälä

Markus Kyläheiko (vas.) on Mikko Tielisen kanssa Kultsu FC:n alakerran luottopelaajia. Arkistokuva.
Markus Kyläheiko (vas.) on Mikko Tielisen kanssa Kultsu FC:n alakerran luottopelaajia. Arkistokuva.

Kultsu FC:llä on sunnuntaina tilaisuus parannella asemiaan jalkapallon miesten Kakkosen A-lohkossa.

Joutsenolaiset matkustavat Lahteen, jossa vastaan asettuu yhden sijan ja neljä pistettä Kultsun edellä oleva Reipas.

Etelä-Saimaa näyttää ottelun suorana lähetyksenä verkkosivuillaan.

Reilu kuukausi sitten Kultsu kaatoi Reippaan Joutsenon keskuskentällä lukemin 2–0 Samsonin ja Alexander Odehin maaleilla.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella Joutsenossa 11. heinäkuuta, jolloin Reipas oli Kultsua parempi 1–0.

Nyt Kultsulla on allaan yksi kauden kitkerimmistä vierastappiosta, kun Mikkelin Pallo-Kissat nousi viime viikon torstaina toisella jaksolla tappioasemasta voittoon maalein 3–2.

Tappiosta huolimatta Kultsun pelissä oli paljon hyvää, mihin päävalmentaja Jukka Karjalainen oli syystäkin ottelun jälkeen tyytyväinen.

Miko Lötjönen on noussut tärkeään rooliin Kultsun hyökkäyspelissä ja vei omansa Mikkelissä johtoon jo neljännellä peliminuutilla. MiPK tuli pian tasoihin, mutta ikitaistelija Juha Pelkonen vei Kultsun uudestaan johtoon vielä ennen puoliaikaa.

Kultsun harmiksi Pelkonen loukkaantui maalintekotilanteessa ja joutui jättämään ottelun kesken.

Kultsu esitteli Mikkelissä myös uuden vahvistuksensa. Sarjatasoa ylempää AC Kajaanista saapunut japanilaishyökkääjä Yusuki Unoki pelasi täydet minuutit, mutta jatkaa avausmaalinsa metsästystä uuden joukkueensa mukana Reipas-ottelussa.

Alex Odeh kärsi yhden ottelun pelikieltonsa MiPK-ottelussa ja on jälleen pelikelpoinen. Samson ja Tomi Karttunen ovat olleet viime otteluista sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Luetuimmat