Tarjouksessa oli Jyväskylässä ylivoimamaali, mutta SaiPan koko hyökkäys on tällä hetkellä liian harvojen varassa – JYP kiitti ja kumarsi hyvien paikkojen tarjoilusta

Päätöserän kolme perättäistä ylivoimaa antoivat SaiPalle vielä hyvän mahdollisuuden tasoitukseen, mutta uhka vastustajan maalilla oli pieni.

RISTO AALTO

Mahallaan olevan Jaakko Lantan edestä maalille ajanut Patrik Puistola iskee JYPille 2–1 ohi mainiosti ottelussa torjunen Niclas Westerholmin.
Mahallaan olevan Jaakko Lantan edestä maalille ajanut Patrik Puistola iskee JYPille 2–1 ohi mainiosti ottelussa torjunen Niclas Westerholmin.

SaiPan tehottomaan ylivoimaan yhdistettiin Jyväskylässä paljon tarjoilua vastustajalle. JYP kiitti ja voitti jääkiekkoliigan ottelun 5–1 (1–1, 1–0, 3–0).

Joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina Kisapuistossa.

SaiPalle pitempiä hyökkäyksiä pääsee pyörittämään tällä hetkellä vain Jarno Koskirannan, Tomas Zaborskyn ja Jaakko Lantan kolmikko. SaiPaa vähemmän maaleja Liigassa on tehnyt vain Sport.

Pari hyvää vaihtoa

SaiPa aloitti ryminällä ottelun. Jarno Koskirannan viisikko pyöri jo koko avausvaihdon JYPin päädyssä. Seuraavaan vaihtoon luisteli Santeri Virtasen ketju ja heti tärähti. JYPin maalivahti Veini Vehviläinen tarjosi kiekon SaiPan Joni Nikolle kulmaan, hänen jatkonsa maalille ja Virtanen avopaikasta 0–1, kun 1.20 oli pelattu.

Veteraanit maalille

SaiPan puolustajien oman pää karkeista virheistä lähimmäs maalintekoa pääsi JYPistä Jarkko Immonen, joka kilautti torjuntavuorossa olleen Niclas Westerholmin maalin tolppaan. Lopulta toinen jyväskyläläisten veteraani Jani Tuppurainen täräytti pelin tasoihin erän puolessa välissä, kun SaiPalle oli jäähy tulossa.

Patrik Puistolan kauden toinen maali puolittaisesta läpiajosta vei kotijoukkueen erässä johtoon. JYPillä oli eväitä useampaankin maaliin, mutta Westerholm piti SaiPaa pystyssä.

Paikat tarjolla

Kotijoukkueen perättäiset jäähyt päätöserän alussa tarjosivat SaiPalle mahdollisuuden tasoittaa, mutta ylivoima jäi pyörittelyksi, jos kiekko ylipäätään hyökkäysalueelle saatiin.

Jarkko Immosen isku vei miehen seuraavalle jäähylle, ja SaiPa pääsi taas ylivoimalle. Jaakko Lantan toiveikas poikittaissyöttö tarjosi kuitenkin ylivoimahyökkäyksen JYPille ja peli 3–1.

JYP lopetti SaiPan pyristelyn laukomalla tyhjiin 4–1 ja päälle vielä Westerholmin edestä 5–1 minuutti ennen päätössummeria.

Luetuimmat