Ketterän lentävä lähtö kantoi tyylikkääseen voittoon Kokkolassa — "Toisessa erässä oli hirveä myllytys ja paljon laatupaikkoja"

Ykkösketju juoni Ketterän johtoon ylivoimalla. Marlo Koponen yrittää näyttää mahdollisimman hyvältä imatralaisten takalinjoilla: "Välillä se onnistuu, välillä ei".

Joonas Tapaninen

Kokenut Marlo Koponen tykkää pelata Joel Olkkosen pakkiparina.
Kokenut Marlo Koponen tykkää pelata Joel Olkkosen pakkiparina.

Roope Mäkitalon johtama Ketterän ykkösketju löi alkutahdit imatralaisten vierasvoitolle Kokkolassa.

Mäkitalo ja Valtteri Lipiäinen siirsivät Ketterän avauserässä 2—0-johtoon ylivoimamaaleilla. Alkukauden kaikista otteluistaan pisteitä rohmunnut Mestis-mestari Ketterä voitti lopulta 5—2.

Olkkosen kanssa on kiva pelata ja vääntää. — Marlo Koponen

— Ottelun alku oli meille tärkeä. Muutenkin pitää antaa joukkueelle posia siitä, että takana oli pitkä bussimatka. Tällaiset pelit eivät ole ikinä helppoja, Ketterän puolustaja Marlo Koponen kuvaili.

Ketterän teki toiselle puolelle Suomea yhden päivän täsmäiskun. Alun perin imatralaisten piti pelata edellisiltana Rovaniemellä, mutta ottelu jouduttiin siirtämään Rovaniemen jäähallin teknisten ongelmien vuoksi.

Kokenut Koponen, 32, muodostaa pakkiparin Joel Olkkosen, 26, kanssa. Joensuusta täksi kaudeksi Imatralle tullut Olkkonen on kuulunut viime vuodet Mestiksen ehdottomasti parhaisiin puolustajiin.

— Kai tarkoitus olisi näyttää mahdollisimman hyvältä. Välillä se onnistuu, välillä ei. Olkkosen kanssa on kiva pelata ja vääntää, Koponen kuvaili Ruudun haastattelussa.

Vierasjoukkueen muut maalintekijät löytyivät Jaakko Lantan johtamasta kolmosketjusta. Asialla olivat Mikko Haaparanta ja Sebastian Sjöholm, joka osui alivoimalla.

Loppulukemat sinetöi Henry Maarnela heittämällä kiekon päätösminuutilla tyhjään Hermes-maaliin.

Maalivahti Valtteri Lipiäinen pohjusti Ketterän vierasvoiton torjunnoillaan. Ottelun toinen erä oli täysin Hermeksen erä.

— Toisessa erässä oli hirveä myllytys ja paljon laatupaikkoja. Jos olisivat saaneet siitä tehtyä, voi olla, että olisi ollut ihan eri peli, Koponen mietti.

Luetuimmat