Simo Lipsanen pääsi kolmiloikan finaaliin — Juoksu ja tulo lankulle takkusivat vielä

Loikkafinaali on edessä Berliinissä sunnuntaina. Valmentaja Petri Ruotsalainen uskoo karsinnan avanneen paikkoja sopivasti.

AOP/CHRISTIAN BRUNA

Simo Lipsasen kolmas hyppy kantoi lähelle karsintarajaa 16,75, mutta oli yliastuttu. 16,51 riitti kuitenkin finaalipaikkaan.
Simo Lipsasen kolmas hyppy kantoi lähelle karsintarajaa 16,75, mutta oli yliastuttu. 16,51 riitti kuitenkin finaalipaikkaan.

Simo Lipsanen eteni yleisurheilun EM-kisojen kolmiloikan finaaliin. Lappeenrannan Urheilu-Miesten loikkaaja ei yltänyt karsintarajaan, mutta 16,51 riitti heikkotasoisessa karsinnassa kymmenenteen sijaan.

Finaali hypätään sunnuntai-iltana.

— Yllättävän matalaksi ja yllättävän alhaiseksi jäi karsinnan taso, Berliinin stadionilla hyppyjä seurannut Lipsasen valmentaja Petri Ruotsalainen kuvasi Ylen lähetyksessä.

Ruotsalaisen mukaan kolmas hyppy näytti kaikkein parhaalta ja tasapainoiselta ja sitä se olikin. Tulos oli lähellä karsintarajaa 16,75, mutta hyppy oli yliastuttu.

Tärkein kohde finaalissa on juoksun sujuminen ja lankun löytyminen. Vielä Kalevan Kisoissa Lipsasella oli vaikeuksia saada askeleet osumaan hyväksytysti lankulle.

— Juoksu pitää saada tulemaan niin, että Simo saa terävän tulon lankulle, Ruotsalainen mietti.

Karsinnan aikana hän kehotti jo suojattiaan siirtämään askelmerkkiä taaksepäin, kun tämä joutui jarruttamaan lankulle tuloa. Ruotsalainen uskoo, että karsinnan kolme hyppyä avasivat hyvin hyppyä sunnuntaita varten.

Uusimmat uutiset