Simo Lipsasen loikat jälleen Euroopan eliittiä, LUM:n mies paransi Suomen halliennätystä Ranskassa

Mika Strandén

Aurinko paistaa jälleen Simo Lipsaselle. Arkistokuva.

Simo Lipsasen loikissa on taas ennätyksellinen lento. Lappeenrannan Urheilu-Miesten edustaja teki sunnuntai-iltana uuden kolmiloikan Suomen halliennätyksen 16,98 metriä, joka toi hänelle toisen sijan kovatasoisessa kilpailussa Ranskan Liévinissä.

Lipsasta, 23, parempaan pystyi vain Burkina Fason Fabrice Zango, joka noteerasi parhaallaan 17,09. Zango, 25, on lajin hallitseva Afrikan mestari.

— Jännittävä kisa ja erittäin hyvä fiilis. Paraskaan hyppy ei ollut vielä nappisuoritus, mutta loikat olivat tasapainoisia. Uskon, että senttejä on vielä varastossa tällä hallikaudella, Lipsanen toteaa Urheiluliiton tiedotteessa.

Lipsasen paras tulos syntyi kolmannella kierroksella. Se on myös tämän hallikauden Euroopan tilaston ykköstulos. Hänen muut hyväksytyt hyppynsä kantoivat 16,42, 16,30 ja 16,57.

LUM:n tähtiurheilijan nimissä oleva kolmiloikan Suomen ennätys on 17,14, joka syntyi 22-vuotiaiden Euroopan-mestaruuskisoissa Puolassa 16. heinäkuuta 2017.

Lipsanen tavoittelee tulevana viikonloppuna Kuopiossa SM-hallikilpailuissa kultaa sekä kolmiloikassa että pituushypyssä.

Viime hallikaudella Lipsasen sunnuntaista suoritusta pidemmälle loikkivat eurooppalaisista vain portugalilaiset Nelson Evora (17,40) ja Pedro Pablo Pichardo (17,19) sekä Azerbaidzanin Alexis Copello (17,17), joka oli nyt Lievinissä kisan kolmas tuloksella 16,57.

Viime kauden maailman hallitilastossa Lipsasen 16,98 olisi tuonut sijan 12.

Lappeenrantalainen on paremmassa vireessä kuin viime vuonna, jolloin hänen hallikauden parhaaksi tuloksekseen jäi 16,25 ja ulkoratakaudella 16,84, joka tuli jo ulkoratakauden avauksessa Marseillessa kesäkuun puolivälissä.

Luetuimmat