Saaga S saa oman elokuvan — Dokumentti kertoo tamman taipaleesta valokuvasta kolminkertaiseksi ravikuningattareksi

Lappeenrantalaisen Kai Kuntolan dokumenttielokuva on ensi-illassa Lappeenrannassa 29. toukokuuta.

Mika Strandén

Ilkka ja Milla Pyysalo ovat perinteisesti virittäneet Saaga S:n huippukuntoon Saimaan syleilyssä. Uintiretkillä on keskeinen osa myös dokumentissa.
Ilkka ja Milla Pyysalo ovat perinteisesti virittäneet Saaga S:n huippukuntoon Saimaan syleilyssä. Uintiretkillä on keskeinen osa myös dokumentissa.

Taipalsaasen suurin kuuluisuus, kolminkertainen ravikuningatar Saaga S saa oman dokumentin Satu suomenhevosesta—Saaga S. Dokumentin tekijä, lappeenrantalainen Kai Kuntola seurasi Saagaa ja Pyysalon omistajapariskuntaa vuoden ajan ja tallensi hevosen koskettavat ja riemukkaat hetket.

Taipalsaarelaisten hevosharrastajien Ilkka ja Milla Pyysalon vaatimaton unelma oli aikoinaan ”jos yhden ravilähdön pääsisi ajamaan”. He ostivat Saaga S –tamman sukutaustan selvityksen jälkeen lopulta valokuvan perusteella.

Vähitellen alkoi valjeta, että Saagan kanssa on luvassa paljon enemmän kuin yksi ravilähtö.

Saaga S:n tarinan Lappeenrannan ensi-ilta on 29. toukokuuta klo 17.00 Finnkinon teatterissa kauppakeskus Iso-Kristiinassa.

Elokuvan traileri löytyy osoitteesta https://youtu.be/AED888AYVUo

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet