Kolumni: Rakastatko enemmän Sergio Ramosia vai Mohamed Salahia? — Toinen on maailmanmestari, toinen Sveitsin mestari

21439330-6adb-4ca3-929e-5509434bcd06

Kolumni: Rakastatko enemmän Sergio Ramosia vai Mohamed Salahia? — Toinen on maailmanmestari, toinen Sveitsin mestari

Toinen metsästää joukkueelleen voittoa hinnalla millä hyvänsä, toinen on vikkelä ja sympaattinen maalitykki. Toinen on kaksinkertainen Euroopan mestari, maailmanmestari ja voittanut neljä kertaa Mestareiden liigan. Toinen on Sveitsin mestari.

Kumpaa heistä voisit rakastaa, Real Madridin Sergio Ramosia vai Liverpoolin Mohamed Salahia?

Jokainen joukkue rakastaa rottaansa, jota vastustaja vihaa.

Satojentuhansien ihmisten nettiaddressissa vaadittiin Ramosille rangaistusta, kun hän kädestä vetämällä teki Liverpoolin maalitykin pelikyvyttömäksi Mestareiden liigan finaalissa. Kuninkaallisen Madridin kukko oli sitä mieltä, että Salah olisi voinut pelata loppuun saakka puudutuspiikillä. Ramos olisi pelannut.

Lisää rapaa saivat Liverpoolin maalivahti, pahasti finaalissa sulanut Loris Karius ja Roberto Firmino: — Sen jälkeen, kun maalivahti sanoi, että pökerrytin hänet törmäyksellä, ei puutu enää kuin se, että Firmino sanoo saaneensa flunssan, koska hikipisarani roiskahti hänen päälleen, Ramos kuvasi.

Firmino suuttui ja kutsui espanjalaista idiootiksi. Taitava brassi oli viime kaudella kuudenneksi eniten rikkeitä Valioliigassa tehnyt pelaaja.

Ai ai, nyt sattui päähän

Real Madrid osti Ramosin 19-vuotiaana Sevillasta 27 miljoonalla eurolla, mikä oli kaikkien aikojen suurin espanjalaispuolustajasta maksettu korvaus.

— On kyse voittamisesta kaikin keinoin. Sergio Ramos elää sillä menetelmällä, Liverpoolin entinen kapteeni Jamie Redknapp kuvasi.

Jokainen joukkue rakastaa rottaansa, jota vastustaja vihaa. Old Trafford Roy Keanea ja Bilbao teurastajaansa Andoni Goikoetxeaa.

Mutta voisitko rakastaa Rivaldoa, joka lyhistyi nurmelle kierimään päätään pidellen, kun Hakan Ünsal potkaisi pallon kulmaa antamaan mennyttä brasilialaista kohti ja sai punaisen kortin? Videolta näkyi, että pallo osui Rivaldoa jalkaan.

Entä brasilialaista puolustajaa Rodrigoa, joka työnsi putoamiskamppailussa sormen vastustajan Santiago Trellezin peräaukkoon. Kaksi kertaa.

Ramos—Ronaldo

MM-kisoissa Ramosin Espanja pelaa ensimmäisen ottelunsa perjantaina, kun Sotshissa vastaan asettuu Portugali. Vastassa topparilla on seurakaveri Cristiano Ronaldo, jota ei myöskään tunneta puhtaana pulmusena.

Ramos pelaa voitosta, eikä astu askeltakaan taaksepäin. Juuri siksi häntä voi myös rakastaa.

Kirjoittaja on Etelä-Saimaan urheilutoimituksen esimies

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet