Veiterän voittoon johdattanut Tero Liimatainen hakee nyt palloja lapaan alhaalta: "Jos futikseen vertaa, niin tavallaan kymppipaikalla pelaan"

Veiterän tehohyökkääjä joutui jättämään koko viime kauden väliin ja uhkuu nyt pelihaluja.

Kai Skyttä

Tero Liimatainen (62) on palannut polvileikkauksen jälkeen tehokkaana. Liimatainen johtaa Veiterän pistepörssiä, vaikka ei olekaan vielä täysin tyytyväinen  omiin esityksiinsä. Botniaa vastaan hän täydensi tilastojaan kahdella maalilla ja kahdella syötöllä.
Tero Liimatainen (62) on palannut polvileikkauksen jälkeen tehokkaana. Liimatainen johtaa Veiterän pistepörssiä, vaikka ei olekaan vielä täysin tyytyväinen omiin esityksiinsä. Botniaa vastaan hän täydensi tilastojaan kahdella maalilla ja kahdella syötöllä.

Kotiottelusta Botniaa vastaan tuli Veiterälle odottamattoman vaikea. Loppulukemat 7–2 (1–1) selittyvät pitkälti olosuhteilla. Joukkueet kohtasivat aiemmin viikolla Helsingissä hyvissä olosuhteissa. Tuolloin Veiterä voitti murskaavasti 15–0.

– Tästä varmaan huomaa sen miksi hallia kaipaillaan. Ei vastustajalta mitään pois, mutta säällä oli paljon tekemistä tuloksen kanssa. Toisellakin jaksolla jää oli tosi tahmea, vaikka onneksi vähän parempi, Veiterän sankari Tero Liimatainen sanaili.

Avausjakson lumipöpperössä altavastaaja Botnia heitteli pitkää palloa ja taisteli tasapäisesti, mutta jälkimmäiselle puolikkaalle lumisade taukosi ja Veiterä sai pelata taitojensa mukaista jääpalloa nimenomaan jäätä pitkin.

Veiterän piikkipaikalla

Liimatainen kerrytti tehotilastojaan kahdella maalilla ja kahdella syötöllä. Seitsemän ottelun jälkeen hänellä on kasassa tehot 6+9, joilla irtoaa Bandyliigan pistepössissä viides sija ja Veiterän sisäisen tilaston piikkipaikka.

Pelihaluja uhkuva hyökkääjä joutui jättämään koko viime kauden väliin. Vuosia vaivanneen eturistisiteen leikkaus teki monivuotisesta tehopelaajasta katsojan. Vaikka pisteitä on paluun jälkeen tullut kiitettävään tahtiin, täysin tyytyväinen hän ei myönnä olevansa.

– Edelleen on pelaaminen nihkeää. Odotan itseltäni vielä enemmän. Tänään tuli sentään paria maalia, mutta aika tahkoamista tehojen osalta tämä on ollut. Omat odotukset ovat paljon kovemmat.

Tykkään olla pallon kanssa tekemisissä, mutta pitäisi kai välillä malttaa myös pysyä ylempänä. Toisaalta olen pystynyt tuottamaan muille maalipaikkoja. Sama se on kuka maalit tekee niin kauan kun joukkue voittaa. — Tero Liimatainen

Kaksi kertaa Bandyliigan pistepörssin kolmanneksi sijoittunut 25-vuotias lappeenrantalainen tunnetaan nimenomaan maalitykkinä. Toistaiseksi parhaalla kaudella 2017–2018 osumia kertyi peräti 37. Tämän kauden joukkueessa hän hakee palloa varsin alhaalta, mikä selittää painotuksen muuttumisen syöttöpisteiden suuntaan.

– Jos futikseen vertaa, niin tavallaan kymppipaikalla pelaan ja haen palloa lapaan alhaalta. Tykkään olla pallon kanssa tekemisissä, mutta pitäisi kai välillä malttaa myös pysyä ylempänä. Toisaalta olen pystynyt tuottamaan muille maalipaikkoja. Sama se on kuka maalit tekee niin kauan kun joukkue voittaa.

Tekeminen muuttunut paljon

Veiterä oli ennen Tero Niemisen päävalmentajuutta neljä vuotta venäläiskomennossa. Liimataisen mukaan tekeminen on muuttunut paljon.

– Nyt kuunnellaan omaa kroppaa ja panostetaan laatuun. Venäläisten kohdalla määrä korvasi laadun. Tykkäsin siitäkin, mutta nyt tehdään esimerkiksi enemmän pelipaikkakohtaisia harjoitteita.

Sarjakakkosena majaileva Veiterä pelaa tälläkin kaudella vain ja ainoastaan mestaruudesta. Liimataisen mielestä juna on raiteillaan.

– Pikkuisen pientä viilausta peliin, niin kevät on varmasti tosi kirkas meille.

Kai Skyttä

Botnian Aukusti Seppänen pääsi lennättämään Veiterän Ere Verhelää sivurajalla.
Botnian Aukusti Seppänen pääsi lennättämään Veiterän Ere Verhelää sivurajalla.

Luetuimmat