Ketterä romahti päätöserässä Iisalmessa — "IPK teki apauttiarallaa kaikista paikoistaan maalit ja me emme saaneet mistään sisään"

Karsintaviivan alapuolella majaileva IPK vei nimiinsä kauden kaikki keskinäiset kohtaamiset Ketterää vastaan.

Minna Mänttäri

Ketterän kultakypärää nykyään kantava Aku Kestilä vastasi imatralaisten avausmaalista Iisalmessa. Arkistokuva.

Mielestäni olimme viidellä viittä -vastaan hyviä, mutta istuimme vähän liikaa boksissa. — Matias Lehtonen

Ketterä aloitti kolmen ottelun pohjoisen kiertueensa tappiolla Iisalmen Peli-Karhuja vastaan.

Karsintaviivan alapuolella oleva IPK karkasi päätöserässä 5—2-voittoon ja vei samalla nimiinsä kaikki neljä kauden keskinäistä kohtaamista imatralaisia vastaan.

— Kolmannessa erässä pelasimme mielestäni edelleen hyvää jääkiekkopeliä, mutta IPK teki apauttiarallaa kaikista paikoistaan maalit ja me emme saaneet mistään sisään. Tämä on maalintekopeli. Se, kumpi tekee enemmän maaleja, voittaa, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen summasi.

Kahden erän jälkeen Ketterä johti 2—1. Imatralaiset veivät varsinkin toisen erän loppua selvästi, mutta eivät onnistuneet kasvattamaan johtoaan.

Viimeisessä erässä IPK latoi yli 1 100 katsojan riemuksi kiekon neljästi ohi Ketterä-vahti Karolus Kaarlehdon.

Toisen erän lopussa Valtteri Lipiäiselle tuomittiin kampitusjäähy, jonka kotijoukkue hyödynsi heti päätöserän ensiminuutilla ja meni sen jälkeen menojaan.

— Mielestäni olimme viidellä viittä -vastaan hyviä, mutta istuimme vähän liikaa boksissa. Kolmannen erän maalit olivat vähän ärsyttäviä, mutta tämä on tällaista. Joskus onnistuu, joskus ei, Lehtonen pyöritteli.

Ketterän maalintekijät Iisalmessa olivat Aku Kestilä ja Janne Kettunen.