NST:n luottomies Samuli Huppunen ottaa urallaan askeleen eteenpäin ja siirtyy Salibandyliigan Westend Indiansiin

Mika Strandén

Samuli Huppunen oli viime kaudet yksi NST:n edustusjoukkueen kulmakivistä. Arkistokuva.
Samuli Huppunen oli viime kaudet yksi NST:n edustusjoukkueen kulmakivistä. Arkistokuva.

Samuli Huppusen aika NST Lappeenrannassa jää ainakin toistaiseksi taakse. Huppunen, 19, pelaa ensi kaudella miesten Salibandyliigaa espoolaisessa Westend Indiansissa.

Siirtyminen pääkaupunkiseudun joukkueeseen on Huppuselle luontevaa, sillä hän aloittaa asepalveluksensa Puolustusvoimien urheilukoulussa Helsingissä Kaartin jääkärirykmentissä maanantaina 13. huhtikuuta.

Myös urheilullisesti Westend Indians tarjoaa Huppuselle mahdollisuuden nousta kirjaimellisesti uudelle tasolle. Hän pelasi NST:ssä neljä kautta divaria ja teki 99 runkosarjaottelussa 46+61=107 pistettä.

Samalla ovenavauksella Westendiin liittyi seitsemän muutakin pelaajaa, joista nimekkäimpänä maajoukkueestakin tuttu Perttu Puska.

– Ollaan pyritty löytämään Heimon identiteettiin ja kulttuuriin sopivia urheilijoita vahvistamaan joukkuetta, Indiansin toiminnanjohtaja Mika Leiponen toteaa seuran tiedotteessa.

Päättyneellä kaudella NST nappasi kaksoisvoiton divarin runkosarjan pistepörssissä, kun ykkönen oli Juuso Kekki (25 ottelua 45+26=71) ja kakkonen Huppunen (26 29+36=65).

Vuosi sitten Huppunen oli voittamassa alle 19-vuotiaiden MM-pronssia Kanadan Halifaxissa.

Huppusen kanssa samassa urheilukoulun saapumiserässä ovat SaiPan jääkiekkoilijat Niclas Westerholm ja Ville Petman, MMA Imatran vapaaottelija Miro Honkanen ja Imatran Urheilijoiden alppihiihtäjä Jesper Mansner.