SaiPa tappeli vastaan, mutta jätti omat paikkansa käyttämättä – Lukko sinetöi ottelun päätöserässä ja jatkoi lappeenrantalaisten murheellista alkukautta

Anu Kiljunen

SaiPan kultakypärä Tomas Zaborsky on kadottanut tehonsa muun joukkueen mukana.
SaiPan kultakypärä Tomas Zaborsky on kadottanut tehonsa muun joukkueen mukana.

Jääkiekkoliigan kärkijoukkue Lukko näytti SaiPalle eron tehokkuuden ja kovan yrittämisen välillä. Pisteet matkasivat Kisapuistosta Raumalle lukemin 4–1 (1–0, 1–1, 2–0).

Peli aaltoili avauserässä ja molemmilla oli paikkansa, mutta kun SaiPa ei omaansa käyttänyt, Lukko käänsi nopeasti keskialueen yli ylivoimahyökkäykseen. Toni Koivisto napautti kiekon ohi SaiPan maalivahdin Matej Tomekin. Aikaa ottelusta ehti kulua kolme minuuttia.

Taitava ja hyvin liikkuva Lukko vei avauserässä kiekollista peliä, mutta SaiPakin sai kamppailemalla luotua puolittaisia maalipaikkoja. Pääasiassa se kuitenkin joutui pyörimään parhaan sektorin ulkopuolella kulmissa ja laidoilla.

Avojään pommista kavennukseen

Toisen erän alkuun Lukko sai lahjan SaiPan maalivahdilta Matej Tomekilta, joka räpisteli päädystä kimmonneen kiekon varusteidensa kautta maaliin. Osuma merkittiin kiekon laukoneelle Daniel Audettelle.

Kolme minuuttia myöhemmin Veikko Loimaranta sai hurjan avojään pommin keskialueella, mutta kiekon sai puolustaja Veeti Vainio, jonka syöttö selän takaa tarjosi Elmeri Kaksoselle tyhjän maalin eteen kavennuspaikan.

Ylivoima yhä tehotonta

SaiPa sai kolmannessa erässä hyvän mahdollisuuden tasoitukseen, kun se sai pelata ylivoimaa, josta puoli minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta tulosta ei tullut.

Lukon mahdollisuus tuli hetkeä myöhemmin Mario Grmanin jäähyn aikana, mutta myös SaiPan alivoima toimi. Micke Saaren jäähystä heti perään SaiPa ei enää selvinnyt, vaan Pavol Skalicky laukoi 1–3. Kuusitoista sekuntia myöhemmin Eetu Koivistoinen sinetöi maalillaan ottelun Lukolle.

Kommentoidut