SaiPa muuttaa lippujen hinnoittelua — "Se käytäntö alkoi olla aikansa elänyt"

Aiemmin käytössä ollut vastustajan mukaan tullut lisämaksu siirtyy historiaan.

Minna Mänttäri

Jatkossa KooKoota pääsee katsomaan lähtökohtaisesti samaan hintaan kuin muita Liiga-vastustajia. Arkistokuva.
Jatkossa KooKoota pääsee katsomaan lähtökohtaisesti samaan hintaan kuin muita Liiga-vastustajia. Arkistokuva.

Lappeenrannan Kisapuistossa majaa pitävä SaiPa muuttaa irtolippujen hinnoittelua tulevalle kaudelle. Seura kuvailee hinnoittelun olevan jatkossa dynaamista, jolloin tuotteen hinta vaihtuu ajankohdasta ja kysynnästä riippuen. KooKoon, Jukurien ja Helsingin IFK:n otteluissa olleet hintakorotukset heitettiin romukoppaan.

Hinnoittelupolitiikka on tuttua esimerkiksi lentoliikenteestä. Käytännössä edullisimpaan katsomonosaan pääsee jatkossa istumaan 20 eurolla, jos ostaa lippunsa ensimmäisten joukossa. Pelipäivänä viimeisille vapaille paikoille aikova maksaa SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakaisen mukaan samoista lipuista 26 euroa.

Hallin parhaimmilla paikoilla hintahaitari on 26—35 euroa, kun viime syksynä lippu maksoi ovelta ostettuna 33 euroa. Myös katsomorivi vaikuttaa jatkossa otteluun käytettyyn euromäärään.

— Aiemmin koko katsomolohko on ollut saman hintainen riippumatta siitä miltä riviltä lipun ostaa. Jatkossa eturivin paikat ovat ylärivejä edullisempia, Viljakainen mainitsee seuran tiedotteessa.

Viljakainen kertoo, että aiemmasta kiinteästä hinnasta luovuttiin, koska seura halusi tulla nykyaikaan.

— Se käytäntö alkoi olla aikansa elänyt. Nyt kysyntä määrää hinnan.

Hintamuutoksella kosiskellaan katsojia varsinkin arkipeleihin. Viime vuonna lauantaisin hallille saatiin lähemmäs 4 000 ihmisitä, mutta arkena jäätiin 2 900:n henkilöön.

— Tuote, jota myymme tiistaisin ja lauantaisin on sama, mutta tunnelma on erilainen. Haluamme saada tiistaille sen saman fiiliksen, Viljakainen perustelee.