Ketterä siirtyi johtoon pudotuspelisarjassa Jokipoikia vastaan — Valtteri Lipiäinen ja Henry Karjalainen vastasivat isäntien maaleista

Ketterän ja Jokipoikien pudotuspelisarja jatkui tasaisena. Sarjassa nähtiin ensimmäinen kotivoitto kolmannessa osaottelussa.

Kai Skyttä

Ottelun avausmaalin syöttänyt Jesse Juntheikki oli tärkeä palanen Ketterän voitossa.
Ottelun avausmaalin syöttänyt Jesse Juntheikki oli tärkeä palanen Ketterän voitossa.

Imatran Ketterä nappasi lauantaina toisen kiinnityksensä Mestiksen välieräpaikkaan. Puolivälieräsarjan kolmas kamppailu tarjosi vihdoin ensimmäisen kotivoiton, kun Ketterä kampesi Joensuun Jokipojat nurin 2—1.

Ketterä jatkoi tärkeässä kotiottelussa samalla reseptillä, jolla otteluvoitot tasoittanut voitto torstaina irtosi. Kovaa karvannut ja neljällä kentällä pitkiä hyökkäyksiä vyöryttänyt kotijoukkue olisi hieman paremmalla tuurilla voinut karata muhevampaankin johtoon, mutta aiempien otteluiden tapaan numerot säilyivät tasaisina.

— Se tiedettiin alusta lähtien, että tästä tulee kova kamppailusarja kahden fyysisen joukkueen välillä. Erot ovat tosi pienet, joka nähtiin tänäänkin: tolpat kilisivät ja kaverilla oli vielä lopussa avopaikka, sanoi Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen.

Ensimmäisen erän ainoasta maalista vastasi Ketterän hyökkääjä Valtteri Lipiäinen, joka tarjoili ylivoimahyökkäyksestä ensin paikan Jesse Juntheikille ja tuikkasi itse tämän jälkeen irtokiekon perille asti.

Lipiäinen on syttynyt nopeasti pudotuspeliliekkeihin vapauduttuaan torstaina neljän ottelun pelikiellostaan.

— Alkaa taas tuntua, että olen oma itseni tuolla kentällä. Sain pienen tauon aikana kasattua vähän päätäni. Nyt ratkaisut tulevat taas selkärangasta, eikä kentällä tarvitse miettiä, mitä tekee, Lipiäinen sanoi.

Polte kaukaloon alkoi käydä jo sietämättömäksi, kun Lipiäinen joutui todistamaan ensimmäistä pudotuspeliottelua katsomosta.

— Runkosarjapelejä pystyy vielä katsomaan katsomosta, mutta pleijarit jännittävät jo liikaa, Lipiäinen naurahti.

Toisen erän alku oli Ketterälle musta. Erän ylivoimalla aloittanut Jokipojat tasoitti pelin ensimmäisestä hyökkäyksestään, kun pudotuspeleissä hurjaa jälkeä tehnyt joensuulaisten ykkösketju iski jälleen.

Janne Väyrysen viimeistelemän maalin syöttelivät Toni Leinonen ja Tatu Kokkola.

Ketterän vastaus tuli välittömästi, kun Jokipoikien puolustuksen unohtama Henry Karjalainen napautti irtokiekon Niilo Halosen taakse. Syöttöpisteet merkittiin Erno Ripatille ja Samuli Tanhualle.

Karjalainen on ollut yksi pudotuspelien tasonnostajista, sillä runkosarjassa liigakokemustakin omaava hyökkääjä teki vain 17 tehopistettä, mutta pudotuspeleissä kolmeen otteluun on syntynyt jo tehot 2+1.

— Karjalainen, (Sebastian) Sjöholm ja kumppanit ovat parantaneet koko ajan kauden edetessä. Ei voi sanoa, että he olisivat syttyneet pudotuspeleihin, vaan tekeminen on ollut nousujohteista koko ajan, Lehtonen sanoi.

Mylly jatkoi pyörimistä ja Ketterä tuuletti pian jo kolmatta maalia, mutta juhlat olivat ennenaikaiset. Jarno Lippojoen osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen, koska Samuli Vuokniemi häiritsi Jokipojat-vahtia.

Maalivahtien torjunnat Karolus Kaarlehdon ja Niilo Halosen välillä jakautuivat tasan 20—20.

Lauantain ottelua seurasi Imatran jäähallissa 1 045 katsojaa.

Juttua muokattu 23.3.2019 klo 21.10. Juttua täydennetty ja lisätty kommentteja.