"Tärkeä voitto, tärkeät kaksi pistettä" — NST:n naiset säästivät paukut loppuun: tasoitus ylivoimalla ja voittomaali jatkoajan ensi hetkillä

Petra Mussalo napautti ratkaisun, kun jatkoaikaa oli pelattu vain 11 sekuntia.

Kai Skyttä

NST:n avausmaalista vastannut Jenni Lehti ahdisteli Sanna Viitasen vartioimaa ÅIF:n maalia.
NST:n avausmaalista vastannut Jenni Lehti ahdisteli Sanna Viitasen vartioimaa ÅIF:n maalia.

NST Lappeenranta otti todella maistuvan jatkoaikavoiton sipoolaisesta ÅIF:stä salibandyn naisten B-liigassa.

Kahden erän jälkeen 2—0-tappiolla ollut NST onnistui tasoituksessa ylivoimalla varsinaisen peliajan lopussa ja jatkoaika ehti vanheta vain 11 sekuntia, kun Petra Mussalo napautti ratkaisun.

— Tiesimme, että tulee tiukka peli. Viisi kertaa olimme aikaisemmin pelanneet liigataipaleella ÅIF:aa vastaan. Niistä neljä oli ollut maalin pelejä, kaksi kertaa oli menty jatkopalloille ja ainoastaan yksi voitto oli vähän selvempi, NST:n päävalmentaja Joonas Haapala tiivisti.

Nyt meni vain kaksi maalia, ja se antaa meille mahdollisuuden voittaa näitä pelejä. — Joonas Haapala

Joukkueet kohtasivat jo toisen kerran tällä kaudella.

Ensimmäinen ottelu syyskuun lopulla Sipoossa päättyi sekin NST:n 3—2-jatkoaikavoittoon. Tuolloin ratkaisuosumasta vastasi Liisa Laapio viimeisellä minuutilla.

NST-luotsin mukaan heidän teemanaan kahden edellisviikon aikana oli ollut pallottoman pelin kehittäminen. Huhtiniemessä nähtiinkin niukkamaalista salibandyä.

— Kahdessa edellisessä pelissä päästimme yhteensä 13 maalia. Se on vähän liikaa, jos haluamme voitosta pelata. Nyt meni vain kaksi maalia, ja se antaa meille mahdollisuuden voittaa näitä pelejä, Haapala totesi.

Varsinaisella peliajalla sinipaitojen maaleista vastasivat Jenni Lehti päätöserän alussa ja Veera Lokka, kun NST pelasi lopussa ylivoimalla ja ilman maalivahtia.

— Tärkeä voitto, tärkeät kaksi pistettä. Meillä on pelirypäs menossa. Ensi viikonloppuna jatkuu kahdella pelillä, Haapala sanoi.