SaiPan paras puolustaja Robin Salo siirtyy välittömästi Ruotsiin – Salo pelaa Örebrossa myös ensi kaudella

Vesa Salminen

Robin Salo (kesk.) oli yksi SaiPan tärkeimmistä pelaajista tällä kaudella. Arkistokuva.
Robin Salo (kesk.) oli yksi SaiPan tärkeimmistä pelaajista tällä kaudella. Arkistokuva.

SaiPa on vuokrannut puolustaja Robin Salon Ruotsin jääkiekkoliigassa pelaavalle Örebrolle. Salon hyvästit Lappeenrannalle ovat lopulliset, sillä hän on tehnyt Örebron kanssa myös ensi kauden kattavan sopimuksen.

Örebro on Ruotsin SHL-liigassa kuudentena ja tarvitsi puolustajan, kun Kristian Näkyvä joutui loppukaudeksi sivuun syöpähoitojen vuoksi.

Toimitusjohtaja Jussi Markkanen kertoo SaiPan tiedotteessa, että Salon siirto on SaiPalle tapa paikata urheilullisesti alakanttiin sujuneen kauden talouslukuja ja parantaa siten mahdollisuuksia olla kilpailukykyisempi ensi kaudella.

SaiPan mahdollisuudet edetä jääkiekkoliigan pudotuspeleihin ovat minimaaliset, kun sillä on jäljellä 12 runkosarjaottelua.

Liigan siirtoikkuna sulkeutuu lauantaina. SaiPan tiedotteen mukaan seura on valmis tekemään siirtoja lähtökohtaisesti sellaisista pelaajista, jotka eivät jatka Lappeenrannassa ensi kaudella, kuten Salo.

– Kun kautemme ei ole edennyt kaukalossa tavoitteiden mukaisesti, näkyy se väistämättä myös tuloissamme. Örebro halusi Salon tosissaan, joten pystymme tällä vuokrasopimuksella paikkaamaan talouttamme ja saamme sitä kautta paremman pohjan tulevan kauden rakentamiseen, Markkanen sanoo SaiPan tiedotteessa.

Salo matkusti Örebrohon perjantaina ja on näillä näkymin uuden joukkueensa käytettävissä lauantaina Skellefteåta vastaan.

– On hieno mahdollisuus päästä pelaamaan Örebrohon ja Ruotsiin. Tämä on minulle loistava tilaisuus, kun pääsen SHL:n huippujoukkueeseen. Teen kaikkeni, että onnistun auttamaan joukkuetta voittamaan, Salo kertoo Örebron tiedotteessa.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan Salon palveluksista Örebron kanssa kilpaili myös Ruotsin liigassa toisena oleva Frölunda. Frölundan urheilujohtaja Frederik Sjöström ei halunnut kommentoida tietoa Expressenille.

Salo, 21, on ollut kuluvalla kaudella SaiPan eniten pelannein ja eniten pisteitä kerännyt puolustaja 46 ottelun saldollaan 8+13=21.

Hän myös debytoi hiljattain Suomen miesten maajoukkueessa.

– Kun varmistui, että tie vie muualle, tämä ratkaisu oli kokonaisuudessaan paras sekä meille että pelaajalle, urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kertoo SaiPan tiedotteessa.

Salo on 18-vuotiaiden maailmanmestari ja NHL-seura New York Islandersin toisen kierroksen varaus. Vaasan Sportin kasvatti edusti SaiPaa nyt toista kauttaan.

– Robinilla on erinomainen pelinäkemys ja hän luistelee hienosti, urheilujohtaja Niklas Johansson sanoo Örebron tiedotteessa.

Aiemmin perjantaina SaiPa vahvisti, että slovakialaishyökkääjä Tomáš Záborský jatkaa joukkueessa loppukauden ja pelaa Lappeenrannassa sopimuksensa mukaisesti myös ensi kaudella.

Luetuimmat