Puutunut SaiPa jätti tekopaikkansa käyttämättä Ässiä vastaan

Mika Stranden

Frans Tuohimaan edessä vääntävät Ässien Philip McRae ja Mikko Salmio SaiPan Kalle Maalahden ja Per Savilahti-Naganderin kanssa.

SaiPan kompurointi kotiareenalla maaottelutauon jälkeen jatkui Ässien kanssa. Porilaiset olivat parempia ottelussa 1—3 (1—0, 0—1, 0—2).
SaiPa pääsi avauserän puolessa välissä ensimmäisen kerran ylivoimalle yrittämään, mutta Ässien maalissa Kisapuistostakin tuttu Andreas Bernard torjui lähentelyt.
Ässin ylivoimayritys hetkeä myöhemmin ei juuri enempää paineita SaiPan maalissa torjuneelle Frans Tuohimaalle tuonut.
SaiPa oli ensimmäisessä erässä hieman niskan päällä, ja sai juuri ennen taukoa palkinnon, kun Jonatan Tanuksen terävä rannelaukaus puolustajan jaloista upposi Bernardin taakse.
Kotijoukkueen rymistelykaartin kärkimieheksi noussut Roy Radke istui erän lopussa vielä kaksiminuuttisen, mutta Ässien yritykset olivat vaisuja.
Tapparasta Ässiin palannut Jarno Kärki tasoitti ottelun toisessa erässä. Ässä-hyökkääjä raivasi tien keskisektorille ja laukoi Tuohimaan hanskan kautta kiekon sisään.
Hieman laimean makuinen ottelu sai maalista uusia kierroksia, mutta maaleja joukkueet eivät enää erässä saaneet aikaan.
Kun SaiPan Anssi Löfman ei vapaasta paikasta Ässien maalin edestä ratkaissut, vieraiden Jesperi Kotkaniemi latasi toisessa päädyssä johtomaalin patapaidoille päätöserän puolessa välissä.
Pari minuuttia ennen loppua Maksim Matushkin oli jo Urho Vaakanaisen kainalossa läpiajossaan, mutta suti jotenkin kiekon viivalle jumittuneen Tuohimaan ohi.
SaiPan tuorein hankinta, kanadalaishyökkääjä Peter Quenneville sai kolmannessa erässä tehdä tilaa, kun Cody Kunikin ja Jonatan Tanuksen rinnalle ykkösketjuun nostettiin Eetu Koski. Quennevillen sopimuksessa on joulutaukoon kestävä koeaika.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat