Kommentti: Muutamaa valonpilkahdusta lukuun ottamatta SaiPan peli on näyttänyt juuri siltä, kun joukkueen paras ketju on nelosketju

Kalle Sipiläinen verkkokolumni 2018
Kalle Sipiläinen verkkokolumni 2018

SaiPa komeilee liigajumbona kymmenen pelatun ottelun jälkeen. Muutamaa valonpilkahdusta lukuun ottamatta peli on näyttänyt juuri siltä, kun joukkueen paras ketju on nelosketju.

Pelaajilla voi olla vaikeuksia omaksua Tero Lehterän ajatuksia ja pelikirjaa, koska Lehterä joutuu usein puhumaan pelin yksinkertaistamisesta. Mutta onhan se myös niin, että varsinkin nykyisellä puolustajamateriaalilla liigassa menestyminen on haastavaa tai suorastaan vaikeaa.

Vaaran merkit olivat nähtävissä jo elokuussa Imatralla pelatussa turnauksessa, jossa Ketterä onnistui kukistamaan isoveljensä SaiPan.

Harjoituspelin lopputuloksella ei sisänsä ole väliä. Se kuitenkin pisti silmään, millaisia vaikeuksia Mestiksessä pelaava Ketterä pystyi aiheuttamaan liigaseuran puolustajille vähän kaikessa tekemisessä.

Heti alkukaudesta iskeneisiin hyökkäyspään loukkaantumisiin SaiPa reagoi nopeasti, mutta valitettavasti ei kovin onnistuneesti.

Pätkäsopimuksella SaiPaa vahvistava Tuomas Kiiskinen katosi kuvasta yhtä nopeasti kuin tulikin. Ensimmäisessä pelissä syntyi pisteet 1+1, sen jälkeen ei mitään.

Raumalla Niiralan Maltsev rohmusi John Perssonin kanssa tehotilastoonsa SaiPan kirpeimmät pakkaslukemat, molemmilla -4, mutta Persson sentään teki yhden maalin.

Tuorein koemies Dante Salituro on osoittautumassa aivan hutihankinnaksi. Raumalla kanadalainen heitettiin vilttiin kesken pelin, vaikka aloitti ykkösketjun sentterinä. Olikohan näyttöpaikat siinä vai vieläkö mies pääsee lauantaina Porissa irti?

Kirjoittaja on Etelä-Saimaan urheilutoimittaja.