SaiPa jäädyttää Ville Kohon pelinumeron ja järjestää Kohon kunniaksi juhlaottelun Etelä-Karjalan jääkiekon tukemiseksi – "Oli itsestäänselvää, että Villen paita nousee kattoon"

Kai Skyttä

SaiPan kapteeni Ville Koho huusi äänensä käheäksi, kun JYP kaatui seitsemännessä puolivälieräottelussa Kisapuistossa keväällä 2014.
SaiPan kapteeni Ville Koho huusi äänensä käheäksi, kun JYP kaatui seitsemännessä puolivälieräottelussa Kisapuistossa keväällä 2014.

SaiPa tarjoaa yleisölle mahdollisuuden kiittää Ville Kohoa pitkästä peliurastaan kahdessa erillisessä juhlatapahtumassa.

SaiPa jäädyttää peliuransa päättäneen Ville Kohon pelinumeron 8 ensi kaudella.

Lisäksi SaiPa järjestää erikseen myös Ville Koho -juhlaottelun, jossa kohtaavat SaiPan ja Imatran Ketterän tähdistöjoukkueet.

Ville Koholle oli valmisteltu juhlatapahtumaa SaiPan runkosarjan viimeiseen kotiotteluun, joka kuitenkin peruttiin jääkiekkoliigan kaikkien muiden otteluiden tavoin koronaviruspandemian vuoksi.

SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kertoo, että seuralle oli välittömästi selvää, että korvaava tapahtuma Kohon uran kunniaksi tullaan järjestämään. Nyt niitä tulee peräti kaksi.

Pelinumeron jäädytys on suurin kunnianosoitus, jonka seura voi pelaajalleen antaa. Ville Kohon jopa maailmanlaajuisesti erityinen ammattilaisura yhdessä seurassa täyttää kriteerit kirkkaasti.

– Oli itsestäänselvää, että Villen paita nousee kattoon. Ville Kohon arvot käyvät yhteen SaiPan arvojen kanssa, kuten lojaalisuus sekä yhteisön ja joukkueen asettaminen itsensä edelle, Markkanen toteaa.

Kohon pelinumeron jäädytyksen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Juhlaottelulla tuetaan Etelä-Karjalan kiekkoilua

Ville Koho -juhlaottelu pelataan lauantaina 8. elokuuta, jos yleisötapahtumia saa tuolloin järjestää.

– Ajattelimme, että kahdeksas kahdeksatta olisi hyvä päivä järjestää jotain Villen kunniaksi. Tapahtuman mahdollisen siirron kanssa toimimme asianmukaisesti, jos tilanne tuolloin sitä edellyttää.

Juhlaottelun tuotto ohjataan eteläkarjalaisen jääkiekon tukemiseen. Lipunmyyntitulot jaetaan SaiPan ja Ketterän kesken puoliksi.

Juhlaottelun liput ovat jo myynnissä.

– Ajat ovat vaikeat paitsi meillä myös kaikilla muillakin seuroilla ja yrityksillä. Teemme kaikkemme, jotta selviämme tästä ja tulemme takaisin niin vahvoina kuin mahdollista, Markkanen toteaa.

SaiPan kausikorttien myynnin alku on viivästynyt seurasta riippumattomista syistä.

– Kausikorttimme ovat tulossa myyntiin mahdollisimman pian.

Täysin ilman juhlia Koho ei ole jäänyt. Runkosarjan viimeisen ottelun peruuntumisen jälkeen SaiPa järjesti ikonilleen yksityistilaisuuden, jossa läsnä oli Koho ja hänen lähipiirinsä.

Koho näki muun muassa entisten joukkuekavereidensa ja valmentajiensa videotervehdykset.

– Se oli hyvin tunteikas tilaisuus, Markkanen kertoo.

Juttua muokattu klo 16.00: Lisätty toimitusjohtaja Jussi Markkasen kommentteja ja muokattu juttua kauttaaltaan.