Kiista KooKoon bonusrahoista sai uuden käänteen — Entiset pelaajat ja päävalmentaja hakevat korkeimmalta oikeudelta purkulupaa käräjäoikeuden päätökseen

Katja Juurikko

KooKoon bonusrahakiistaa on puitu pitkään. Käsittely alkoi Kouvolan käräjäoikeudessa huhtikuussa 2016.
KooKoon bonusrahakiistaa on puitu pitkään. Käsittely alkoi Kouvolan käräjäoikeudessa huhtikuussa 2016.

Kouvolan KooKoon nousubonuskiistalle ei näy loppua. Uusin käänne kiistassa on se, että KooKoon entiset pelaajat ja päävalmentaja hakevat korkeimmalta oikeudelta purkulupaa Kymenlaakson käräjäoikeuden päätökseen, jolla Kouvolan Edustuskiekko ry aikanaan vapautettiin 55 000 euron bonusten maksuvelvoitteesta.

Asiasta kertoi tiistaina Yle.

Entiset pelaajat Aatu Hämäläinen, Jussi Nättinen, Teemu Tallberg, Mikael Kuronen, Santtu Huhtala, Timo-Pekka Heikkinen ja Nico Lehto sekä valmentaja Juha Juujärvi eivät saaneet valituslupaa korkeimmasta oikeudesta nousubonuskiistassa, vaan Itä-Suomen hovioikeuden mukaan KooKoo Hockey Oy ei ollut velvollinen maksamaan bonusta sarjanoususta, joka tapahtui vasta mestaruuden jälkeen kabinettipäätöksellä.

Keväästä 2015 asti vireillä ollut oikeusriita sai elokuun lopussa ratkaisun, kun Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi asian seuran ja tarkemmin sen taustayhtiön KooKoo Hockey Oy:n hyväksi.

Sen jälkeen KooKoon pelaajat ja Juujärvi anovat lupaa viedä asian korkeimpaan oikeuteen.

Juujärven bonuksen suuruus on 10 000 euroa ja pelaajien 5 000—7 000 euroa.

KooKoo voitti Mestiksen keväällä 2014 ja pääsi sen takia hakemaan nousua Liigaan kaudeksi 2015—16. Nousu varmistui syksyllä 2014, kun Liiga hyväksyi KooKoon lisenssin pääsarjaan.

Juujärvi ja pelaajat katsovat ansainneensa nousubonukset. KooKoon mukaan pelaajat saivat jo bonuksen Mestis-mestaruudesta.

Hovioikeus ja käräjäoikeus olivat yhtä mieltä siitä, että pelaajat ja päävalmentaja olivat oikeutettuja nousubonuksiin. Hovioikeuden mukaan bonusvaatimukset eivät kuitenkaan pykälien mukaan koskeneet KooKoo Hockey Oy:tä, kuten käräjäoikeus oli asian tulkinnut. Kevääseen 2014 asti kouvolalaisseuran toimintaa pyöritti Kouvolan edustusjääkiekko ry.

Nyt pelaajien ja päävalmentajan tavoitteena on, että Kouvolan Edustuskiekko ry uudessa käsittelyssä tuomittaisiin maksamaan bonukset. KooKoo Hockey Oy:n osalta asia on loppuun käsitelty.

Korkein oikeus voi joko palauttaa bonuskiistan uudelleen käräjäoikeuden käsittelyyn tai ottaa asian käsiteltäväkseen. Kolmas vaihtoehto on, että se ei ota asiaa lainkaan käsittelyyn. Siinä tapauksessa bonukset jäävät pelaajilta ja valmentajalta saamatta.