Lappeenrantalaisen Tuomas Tujulan palkintopalliriemu vaihtui pettymykseen urheiluautojen GT Sprint -sarjan avauksessa Italiassa

Ensimmäisessä kilpailussa Lamborghini-kuski Tujula ajoi kolmanneksi japanilaisparinsa Yuki Nemoton kanssa.

VSR

Tuomas Tujula kilpailee tällä kaudella Lamborghinin kuljettaja-akatemiassa.
Tuomas Tujula kilpailee tällä kaudella Lamborghinin kuljettaja-akatemiassa.

Lamborghinin kuljettaja-akatemiassa ajavan lappeenrantalaisen Tuomas Tujulan ja hänen japanilaisen ajajaparinsa Yuki Nemoton kilpailuviikonloppu Italian Misanossa oli kaksijakoinen.

Lauantaina Tujula, 23, nousi Nemoton kanssa urheiluautojen GT Sprint -sarjan avauksessa komeasti kolmanneksi. Kauden ensimmäistä palkintopallisijaa seurasi sunnuntaina keskeytys. Ferrarin autokunnan italialaiskuljettaja Sean Hudspeth sulki ensimmäisellä kierroksella Tujulan nenän edestä oven, autot osuivat yhteen ja ajautuivat hiekalle. Tilanteen seurauksena Hudspeth pääsi jatkamaan kilpailua, kun taas Tujulan kohtaloksi koitui matka ratavarikolle ja keskeytys.

– Todellinen sprintti tällä kertaa. En päässyt edes ensimmäistä kierrosta läpi. Meillä oli heti lähdöstä hyvä kyyti. Tunne autossa oli pirun hyvä. Oli ehkä liiankin kiire ja liikaa intoa ohittaa edellä ajavia, mutta kaverit edessäni olivat selvästi tukkeena. Jo parin ensimmäisen mutkan jälkeen sain ohitettua yhden auton ja olin nopeasti jo toisen imussa, Tujula kertoi tiedotteessa.

Todellinen sprintti tällä kertaa. En päässyt edes ensimmäistä kierrosta läpi. — Tuomas Tujula

Tujulan mukaan törmäys aiheutui kilpailutilanteesta.

– Kaveri jätti oven auki, ja kun tilaa oli, käänsin sisälle. Hän ei huomannut minua ja osuimme yhteen. Tilanteessa osuma tuli autoni vasempaan etukulmaan, joka ei kokenut vaurioita, mutta pyörähdyksen aikana autoni oikea takakulma osui kaverin autoon, jonka seurauksena muun muassa takarengas puhkesi. Ratavarikolla tiimimme totesi, että autoni takakulman vauriot olivat sen verran suuret, että jatkoon ei ollut enää asiaa.

Italian Super GT -sarja jatkuu endurance-sarjan toisella osakilpailulla 28.–30. elokuuta Vallelungassa. Tujulan kanssa VSR:n Lamborghini-autokunnan kolmen tunnin mittaisessa kilpailussa muodostavat Hollannin Danny Kroes ja Tanskan Frederick Schandorff.

– Siihen kisaan lähdetään hieman erilaisella mentaliteetilla, eikä hyökätä yhtä aggressiivisesti kuin tänään täällä. Pitkä kisa edessä. Uskon, että meillä on mahdollisuudet vaikka mihin, Tujula mietti tiedotteessa.

Luetuimmat