Santeri Virtanen sai luvan hengähtää hetken — SaiPan maailmanmestari palautuu äidin lihapatojen äärellä ja liittyy joukkueeseen Raumalla

Nuorten kisojen kävijöillä joulunvietto jää perinteisesti väliin. Kroppa huutaa lepoa kuukauden kisa- ja leirirupeaman jälkeen.

AOP/Christian J Stewart

Santeri Virtanen (22) saa alkuviikon palautua aikaerosta ennen kuin hän liittyy taas SaiPan joukkueeseen. Juhlatunnelmissa hänen kanssaan Oskari Laaksonen (2) ja Filip Lindberg.

Aikaero ja kultajuhlat kuuluvat vielä äänestä, kun Santeri Virtanen vastaa puhelimeensa matkalla Turkuun äidin lihapatojen ääreen.

— Hyvä tervetuliaislahja, kun pääsee sinne syömään.

20-vuotiaiden tuore maailmanmestari sai Tero Lehterältä alkuviikon vapaata. Joukkueen mukaan hyökkääjä liittyy torstaina Raumalla.

— Jos koutsit haluavat, että pelaan, totta kai pelaan, pelaaminen on aina kivaa, Virtanen sanoo.

Nuorten kisojen kävijöillä joulunvietto jää perinteisesti väliin. Kroppa huutaa lepoa kuukauden kisa- ja leirirupeaman jälkeen.

— Kyllä se kaipaa sitä aika rapsakkaasti. Kova leiri ja turnaus ja sit mentiin vielä voittamaan niin piti vähän juhlia.

Välipäivinä Virtanen aikoo herätellä kehoaan ja vähän hikoilla.

— Varmaan yritän ottaa aikaeroa kiinni. Teen jotain kevyttä, ja torstaina aamujäälle.

 Jos koutsit haluavat, että pelaan, totta kai pelaan, pelaaminen on aina kivaa. — Santeri Virtanen

SaiPan pelejä Virtanen ei ehtinyt Kanadassa katsella muutamaa maalikoostetta lukuun ottamatta.

— Alkaisi taas keskittyä tähän hommaan, että saataisiin kurssi käännettyä ja mentäis kohti positiivisempaa kevättä.

— Pienistä asioista se on aina kiinni urheilussa, mutta turha sitä päätä on panna pensaaseen, vaan mennään kohti seuraavia matseja ja yritetään voittaa ne.

Virtasen pelaajaoikeudet rapakon takana ovat Winnipeg Jetsillä. Joitain viestejä vaihdettiin, ja Virtanen kuuli, että seuran johtajat olivat katsomossa.

— Uskoisin, että pelasin niin, miten valmennusjohto halusikin ja minkä roolin he antoivat. Alussa vähän pieni kaukalo muutti peliä. Ajoitukset ja tilat piti löytää, että peli alkaa virrata paremmin.

SaiPan kopissa nuorten maailmanmestareita ovat myös Joni Nikko ja Topi Nättinen. Lehterän kanssa Virtanen vaihtoi puhelimessa kuulumiset.

— Goodwinin Davidilta ryhmäkeskusteluun tuli jotain kettuilua kanadalaisille, kun voitimme ne, mutta finaalin jälkeen ei ole kuulunut mitään.

Santeri Virtanen

Santeri Virtanen lähetti Etelä-Saimaan lukijoille selfien kultamitalistaan.

Kulta kaulassa riittäisi MM-kisojen analyysiksi, mutta Virtanen tiivistää vielä tien mestaruuteen.

— Me voitimme, koska meillä oli turnauksen paras joukkue kokonaisuudessaan ja pelattiin hyvää lätkää. Oltiin sitoutuneita, tehtiin paljon hommia ja pelattiin toinen toisillemme, mikä johti siihen, että meidän pelimme oli parhaimmillaan siinä vaiheessa, kun sen piti olla parhaimmillaan.

Yksi erityiskiitoksen kohde löytyy.

— Olihan meillä turnauksen paras veskari ylivoimaisesti, Upi (Ukko-Pekka Luukkonen) oli viimeinen lukko ja piti meidät pystyssä silloin kun tarvittiin.

Uusimmat uutiset