Hurja takaa-ajo nosti Veiterän jatkoajalle — JPS latasi äkkikuoleman vain kahden minuutin pelin jälkeen

Viisitoista sekuntia erotti JPS:n mestaruudesta varsinaisella peliajalla. Sitten iski Janne Hauska. Jatkoajalla jyväskyläläiset pääsivät yli murheesta ja ratkaisivat nopeasti.

Mika Strandén

Ei tullut kolmatta mestaruutta putkeen vaan äkkikuolema.
Ei tullut kolmatta mestaruutta putkeen vaan äkkikuolema.

Tulostaulun kello tikitti viisitoista sekuntia vaille päätösvihellystä, kun Janne Hauska ovela neppaus ilmasta ohitti JPS:n maalivahdin Iikka Lempisen ja vei jääpalloliigan finaalin jatkoajalle lukemissa 4—4.

Ratkaisu haettiin 2X10 minuutin jatkoajalta äkkikuolemalla ja se saatiin nopeasti. JPS:n ensimmäisen mestaruuden sinetöi Saku Hämäläinen, kun jatkoaikaa ehti kulua vain kaksi minuuttia.

Mika Strandén

JPS:n kova paine avausjakson alussa vei joukkueen nopeasti kolmen maalin karkumatkalle, kun Veiterä ei saanut peliään millään käyntiin.
JPS:n kova paine avausjakson alussa vei joukkueen nopeasti kolmen maalin karkumatkalle, kun Veiterä ei saanut peliään millään käyntiin.

Katsomo hiljeni nopeasti

Veiterä joutui ottelussa heti takaa-ajajaksi Jyväskylän Seudun Palloseuran kovan alun vuoksi. Vieraat laukoivat 0—3-johdon puolessa tunnissa.

JPS himmensi Kisapuiston auringonpaisteen ja hiljensi katsomot täyttäneen kotiyleisön jo neljän minuutin kohdalla, kun Jaakko Hyvönen latasi kulmasta vieraille 0—1. Hyvönen huudatti jyväskyläläistä fanikatsomoa uudestaan vartin pelin jälkeen, kun hänen kaukaa puolesta kentästä laukoma pallo yllätti auringon häikäisemän ja ehkä tuulenkin hämäämän Topi Peuhkurin Veiterän maalissa.

Pikku hiljaa Veiterä näytti toipuvan alkushokista ja alkoi saada otetta pelistä, mutta selkeitä maalipaikkoja se ei juuri saanut luotua. Koko avausjakson alkupuolen kuva oli se, että JPS nousi myötätuulessa vaarallisesti, mutta vihreäpaidat olivat paineen alla kohmeessa.

JPS iski lisää jäätä niskaan ja taas kulmasta, kun Atte Hänninen laukoi 0—3. Vieraat pääsivät useaan otteeseen vauhdilla keskialueen yli ja sellaisesta noususta se sai myös rangaistuslaukauksen puolen tunnin pelin jälkeen, mutta Mikko Rytkönen laukoi ohi.

Mika Strandén

Janne Hauskan 1—3-kavennus avausjakson loppupuolella oli tärkeä sytyke kotijoukkueelle.
Janne Hauskan 1—3-kavennus avausjakson loppupuolella oli tärkeä sytyke kotijoukkueelle.

Tärkeä kavennus

Tero Liimataisen liukas kiemurtelu ja tarjoilu maalin eteen Janne Hauskalle toi tärkeän hengennostatusmaalin Veiterälle vajaa kymmenen minuuttia ennen taukoa.

Hauska oli asialla uudelleen hetkeä myöhemmin nopeasta vastahyökkäyksestä. Mies kaadettiin ja velipoika Tomi Hauska pääsi vetämään rankkaria, mutta se napsahti suoraan JPS:n maalivahdin Iikka Lempisen käsiin.

Ote siirtyi Veiterälle

Veiterä aloitti toisen puoliajan myötätuulessa terävästi. JPS alkoi viljellä pitkää pallo ja luovutti samalla otteen kotijoukkueelle. Pallo nostolla maalin eteen ja Liimatainen latasi tilanteeksi 2—3, kun kolme minuuttia toista jaksoa oli ehditty pelata.

Kiivas takaa-ajo katkesi, kun JPS:n Aleksi Niemi sai pari kertaa yrittää ja siirsi lopulta pallon ohi Topi Peuhkurin.

Liimatainen nosti Veiterän taas maalin päähän 3—4:ään 70. minuutilla ja viimeisillä hetkillä oli kokeneen kapteenin Janne Hauskan jäätävän viimeistelyn vuoro.

Kommentoidut