Tomas Zaborsky viimeisteli SaiPan ainoan maalin — Tappara voitti

AOP/Mika Kylmäniemi

Tomas Zaborsky on aloittanut SaiPa-uransa tehokkaasti. Perjantaina hän teki HIFK:ta vastaan maalin ja syötti toisen. Lauantaina putki jatkui yhdellä maalilla.
Tomas Zaborsky on aloittanut SaiPa-uransa tehokkaasti. Perjantaina hän teki HIFK:ta vastaan maalin ja syötti toisen. Lauantaina putki jatkui yhdellä maalilla.

SaiPan harjoituskauden voittotili odottaa avautumistaan vielä lauantain jälkeenkin. Tappara päihitti lappeenrantalaisjoukkueen Tampereen-harjoitusturnauksen pronssiottelussa maalein 3—1 (1—0, 2—1, 0—0).

SaiPa harjoitteli hyökkäämään hallitusti ja onnistui siinä hieman paremmin kuin perjantaina Helsingin IFK:ta vastaan. Joukkue pyrki välttämään viime kaudelta tuttuja siirtokiekkoja ja alivoimaisia hyökkäyksiä.

Tappara oli kuitenkin ottelussa niskan päällä. SaiPan maalilla työvuorossa ollut Karolus Kaarlehto torjui 24 kertaa, Tapparan Michael Garteig 17:sti.

SaiPan kokoonpanossa oli yksi kokonainen perjantaina huilannut viisikko: hyökkääjät Joni Nikko—Micke Saari—John Persson ja puolustajat Robin SaloMario Grman.

Kaikki viisi pelasivat myös ylivoimaa, Salo ja Grman Teemu Ramstedtin ketjun takana. Saari oli SaiPan kapteeni.

Tappara pääsi johtoon halvalla. SaiPan puolustuksen poikittaissyöttö omalla puolustusalueella kalahti suoraan Tapparan Charles Bertrandille, joka laukoi sen maskiin jääneen Kaarlehdon taakse.

Toinen erä alkoi SaiPan kannalta ikävällä tavalla, kun lappeenrantalaisseurassa vielä viime kaudella pelannut Tyler Morley vei Tapparan ylivoimalla 2—0-johtoon 35 sekunnin pelin jälkeen.

Morleyn maalia jäähyaitiosta katseli Veeti Vainio, jolle tuomittiin ottelussa kolme kaksiminuuttista.

SaiPan kavennus nähtiin kaksi minuuttia myöhemmin. Simo-Pekka Riikolan pitkä syöttö tavoitti Elmeri Kaksosen, jonka epäonnistuneen laukauksen Tomas Zaborsky ohjasi Tapparan maaliin.

SaiPa sai kavennuksen jälkeen pelistä paremmin otetta. Santeri Virtanen tarjoili Emil Oksaselle tilaisuuden tasoitukseen, mutta viimeistely avopaikasta ei onnistunut.

Pian tämän jälkeen SaiPan Topi Piipponen ei huomannut Tapparan päädyssä taklaamaan tullutta Sami Moilasta, satutti kontaktissa itseään ja jätti ottelun kesken. Piipposen paikan otti Ville Vainikainen, joka aloitti ottelun 13. hyökkääjänä.

Tapparan 3—1-maalin tökkäsi maalinedustalta Patrik Virta SaiPa-puolustaja Mario Grmanin estelystä huolimatta.

SaiPan päätöserän paras paikka tuli Joni Nikolle, joka näytti jo veivaavan Tappara-maalivahdin voimattomaksi, mutta Garteig venytti räpylänsä viime hetkellä näyttävästi laukauksen tielle.

Aiemmin myös Virtasella oli paikka viimeistellä SaiPan toinen maali 2—1-hyökkäyksen päätteeksi, mutta hän ei kuitenkaan laukonut saatuaan mainion syötön koejaksolla olevalta Jaroslav Aleksejevilta

SaiPan harjoituskauden seuraava ottelu on ensi viikon torstaina, jolloin se kohtaa KHL-joukkue Vitjaz Podolskin Kisapuiston jäähallissa.

Luetuimmat