Ysit jäi Kirittärien käsittelyssä nollille kotiavauksessaan

Lauri Heino

Pesä Ysien kärki Eveliina Rantonen hakee kentällemenoa Kirittärien lukkarin Mari Mantsisen syötöstä.
Pesä Ysien kärki Eveliina Rantonen hakee kentällemenoa Kirittärien lukkarin Mari Mantsisen syötöstä.

Naisten Superpesiksen hallitseva mestari Kirittäret oli odotetun tyly vieras Lappeenrannassa. Pesä Ysit ei saanut kotiavauksessa juoksuakaan aikaiseksi, ja kolme pistettä matkasi Jyväskylään lukemin 0–2 (0–6, 0–9).

Joukkueiden tekemisen laadussa oli valtava ero. Kirittäret löi lujaa saumoihin ja väliin läpi ottelun, kun Ysit joutui tekemään paljon töitä rakentaakseen edes yksittäisiä kolmostilanteita. Kotiutusyrityksiä kotijoukkueelle kertyi koko ottelussa vain viisi. Ysien lyöjäjokeri Henriikka Harinen sai niistä neljä, mutta hän joutui useimmiten lyömään kahden palon tilanteessa tai viimeisenä lyöjänä.

Virheitä virheiden perään

Kotijoukkueen sisäpelin tukkoisuus oli pitkälle itse aiheutettua. Joukkue teki perussuorituksissa paljon virheitä, joiden johdosta peli ei päässyt luonnollisesti rullaamaan missään vaiheessa.

Ensimmäinen kotipeli ja huomasin joukkueessa jännityksen. — Jari Komulainen

– Ensimmäinen kotipeli ja huomasin joukkueessa jännityksen. Tehtiin kopinnostopaloja ja lyönnit jäivät molemmilla jaksoilla väärään paikkaan. Jouduttiin aloittamaan vuoroja kakkoskeulasta, pelinjohtaja Jari Komulainen harmitteli.

Ysien parhaimmistoon kuului rumista lukemista huolimatta lukkari Essi Rytteri, joka pelasi tyylilleen ominaisesti röyhkeästi ja sai sotkettua väärillä Kirittärien kaaripelaamista. Ulkopelaaminen oli koko joukkueella avausjakson laadukasta, mutta ottelun loppua kohden helppoja räpylävirheitä tuli enemmän.

– Eniten harmittaa toisella jaksolla se, ettei näin kovalle vastustajalle tarvitsisi ilmaiseksi mitään antaa, Komulainen tuumasi.

Kirittäristä Jutta Myllyniemi (3/2) ja Emma Körkkö (2/3) kirjauttivat kovimmat tilastolukemat. Joukkueet kohtaavat uudelleen perjantaina Jyväskylässä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset