Pakkopulla ei meinannut maistua NST:lle — Ennen ottelua jännitystä aiheutti urheilutalon katto, josta valui Catzin mestaruusviirien kautta vettä lattialle

NST:n Jarkko Nurmela ratkaisi jatkoajalla ja passitti SalBan kakkosdrivariin.

Mika Strandén

Liigatason maalivainulla varustettu Jarkko Nurmela iski SalBaa vastaan voittomaalin selkä maaliin päin omien jalkojensa välistä. Arkistokuva.
Liigatason maalivainulla varustettu Jarkko Nurmela iski SalBaa vastaan voittomaalin selkä maaliin päin omien jalkojensa välistä. Arkistokuva.

NST lopetti raumalaisen SalBan pyristelyn salibandyn ykkösdivarissa.

SalBa sai ahdistettua NST:n jatkoajalle, mutta NST voitti lopulta 6—5 (1—0, 4—3, 0—2). SalBa putosi viime keväänä salibandyliigasta neljän kauden jälkeen. NST:n viikonlopun tavoite, täydet kuusi pistettä, jäi toteutumatta.

— Oli aistittavissa, että sarjataulukko näkyi, vaikka yritettiin jo aamupäivästä asti ladata ymmärrystä siitä, että kaveri ei missään vaiheessa lopeta pelaamista, näki NST:n päävalmentaja Mika Valtonen.

— Ehkä se on valmentajan kokemattomuutta vielä siitä, että miten joukkue ladattaisiin tällaiseen vähän pakkopullaan, hän mietti.

SalBa ei missään vaiheessa ottelua johtanut, mutta NST ei pystynyt karistamaan vieraita kannoiltaan.

Kotijoukkue tuntui heräävän aina SalBan kavennusmaalien jälkeen. Toisessa erässä NST iski maalit 19 ja 29 sekuntia SalBan kavennusten perään.

— Taito ja halu löytyi sitten kun oli pakko, mutta muuten tuntui että vain odotetaan että saadaan kolme pistettä, Valtonen harmitteli.

Oli aistittavissa, että sarjataulukko näkyi, vaikka yritettiin jo aamupäivästä asti ladata ymmärrystä siitä, että kaveri ei missään vaiheessa lopeta pelaamista. — Mika Valtonen

Päätöserään NST lähti kahden maalin johdossa, mutta SalBa kiri tasoihin neljä minuuttia ennen erän loppua. Vieraat saivat viimeisellä minuutilla jäähyn, jota NST ei saanut hyödynnettyä ennen varsinaisen peliajan loppua.

Jatkoaikaa ehti kuitenkin kulua vain 43 sekuntia, kun liigatason maalivainulla varustettu Jarkko Nurmela iski voittomaalin selkä maaliin päin omien jalkojensa välistä.

Ennen ottelua jännitystä aiheutti urheilutalon katto. Katosta valui Catzin mestaruusviirien kautta vettä lattialle ja NST joutui siirtämään kentän keskemmälle salia katsomon alarivien kustannuksella.