Catz löysi pelinjohtajan — Jordan Jonesin välivuosi pudotti sopimuksen hintaa ja antoi Catzille mahdollisuuden palkata hänet

Seuraavaksi haussa on iso sentteri. Vastauksia odotellaan myös muutamalta kotimaiselta pelaajalta.

Mika Strandén

Viime kaudella finaalissa kohdanneista valmentajista Roope Mäkelällä (vas.) on jo kova nippu käsissään. Mika Haakanalla joukkueen rakentaminen on vielä alkuvaiheessa.
Viime kaudella finaalissa kohdanneista valmentajista Roope Mäkelällä (vas.) on jo kova nippu käsissään. Mika Haakanalla joukkueen rakentaminen on vielä alkuvaiheessa.

Catz on löytänyt ensimmäisen amerikkalaisensa naisten Korisliigan joukkueeseen. Joukkueen pelinjohdosta vastaa tulevalla kaudella Jordan Jones.

25-vuotias Jones saapuu Lappeenrantaan Puolasta, missä hän pelasi 2016—2018 TS Ostrovian joukkueessa. Puolassa Jonesin kausikeskiarvot olivat 10.2 pistettä ja 6.5 syöttöä sekä 11.6 pistettä ja 4.6 syöttöä ottelua kohden.

Ei ollut tarkoitus kiirehtiä, mutta Jones vaikutti kaikin tavoin hyvältä. — Mika Haakana

Ei ollut tarkoitus kiirehtiä, mutta Jones vaikutti kaikin tavoin hyvältä. — Mika Haakana

Joukkue lähti alta

Viime kauden Jones vietti St. Louisissa Harris-Stowen yliopiston naisten koripallojoukkueen apuvalmentajana. Catzin valmentajan Mika Haakanan tietojen mukaan Jonesilla oli sopimus Puolan pääsarjaan, mutta hänet halunnut seura meni konkurssiin.

— Hän ei pelannut viime kaudella ja sen vuoksi mahtui meidän budjettiimmekin.

— Ei ollut tarkoitus kiirehtiä, mutta Jones vaikutti kaikin tavoin hyvältä.

Syöttöjä tarjolla

Dallasissa syntynyt Jones on aiemmin pelannut Texas A&M -yliopistojoukkueessa ja loisti siellä varsinkin koriin johtaneiden syöttöjen antajana. Pistekeskiarvo oli viimeisellä yliopistokaudella 7,6. Chicago Sky varasi hänet naisten NBA:han vuonna 2016 numerolla 34.

Catzin päävalmentaja Mika Haakana kuvaa Jonesia juuri loistavaksi syöttäjäksi, joka luo myös korintekouhkaa. Kovatasoinen Puolan sarja antaa oman takuunsa pelaajan taidoista.

Ennen Jonesia Catzilla oli pelaajasopimus Roosa Kososen kanssa. Seuraavana tähtäimessä on iso sisäpelaaja eli amerikkalaissentteri, joka korvaa Ranskaan siirtyneen Aleighsa Welchin. Yhdelle ehdokkaan kanssa neuvottelut ovat edenneet jo vastatarjousten asteelle.

Kotimaiset neuvotteluissa

Muutamalle kotimaisille pelaajille, lähinnä laitureille, on jätetty tarjous ensi kaudesta ja neuvottelut käynnissä. Haakana odottaa vahvistuksia sopimuksille mahdollisesti ensi viikon alussa.

— Kolmas amerikkalainen katsotaan sen mukaan, mitä budjetissa on vielä varaa ja mitä suomalaisia on saatu.

Tarjonnasta ei ole pulaa, sillä agenteilta tulee ehdotuksia koko ajan, mutta Catzin pelaajabudjetti on hieman viime kautta pienempi.