Kotiyleisön paine oli liikaa, SaiPa alkaa taas tiedottaa pelaajien poissaoloista — Tuore kapteeni Elmeri Kaksonen on heti sivussa lokakuun puolelle asti

SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakaisen mukaan vanhaan käytäntöön päätettiin palata pitkälti asiakaspalautteen perusteella.

Elmeri Kaksonen ei pelaa viikonvaihteen liiga-avauksessa KooKoota vastaan. Kokenut hyökkääjä Kaksonen on poissa rivistä arviolta neljä viikkoa.
Elmeri Kaksonen ei pelaa viikonvaihteen liiga-avauksessa KooKoota vastaan. Kokenut hyökkääjä Kaksonen on poissa rivistä arviolta neljä viikkoa.

SaiPa palaa joukkueen terveystilanteesta tiedottamisessa toissa kaudelta tuttuun malliin. Pelaajien poissaoloista kerrotaan jatkossa maanantaisin julkaistavan viikkoinfon yhteydessä.

Viime kaudella SaiPa kokeili päävalmentaja Tero Lehterän toiveesta mallia, ettei pelaajien poissoloista tiedoteta mitään ulospäin.

Uskomme mahdollisimman avoimeen tiedottamiseen. — Jussi Viljakainen

Viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakaisen mukaan vanhaan käytäntöön päätettiin palata pitkälti asiakaspalautteen perusteella.

— Uskomme mahdollisimman avoimeen tiedottamiseen. Terveysasiat ovat kuitenkin sellaisia, että henkilöllä on ylin päätäntävalta siihen, mitä kerrotaan, Viljakainen muistuttaa.

Jääkiekkoliigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen.

Pelaajien poissaoloista kerrotaan arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa myös muuttua toipumisaikana.

Viljakaisen mukaan SaiPa tiedottaa terveystilanteestaan runkosarjan ajan.

— Pudotuspeleissä joukkueilla ei ole ollut tapana antaa mitään tietoja ulospäin, hän toteaa.

Lehterä muistuttaa eri näkökulmista

SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä toteaa pelaajien elävän myös normaalia ihmisten elämää ja heillä olevan myös normaalien ihmisten vaivoja.

— Aina voi olla myös niin, että pelaaja puuttuu kokoonpanosta henkilökohtaisten syiden takia. Siksi olen kokenut, etten ainakaan minä pysty määrittelemään rajaa, mistä kerrotaan ja mistä ei.

Lehterä muistuttaa monesti käyneen niinkin, ettei pelaajan arvioitu paluuajankohta ole pitänyt ollenkaan paikkaansa.

— Ymmärrän sen, että moni ajattelee pelaajan olevan loukkaantunut, jos hän on poissa peleistä, mutta voi olla muitakin syitä. Pelaajat voivat kyllä itse kertoa mahdollisista poissaolojensa syistä, jos kokevat sen tarpeelliseksi.

Lehterä nostaa esiin myös näkökulman, ettei vastustajien ja pelaaja-agenttien tietoon haluta antaa vapaaehtoisesti muuta kuin pakollista kokoonpanotietoa.

Hänen mukaansa pelaajien hintapyynnöt voivat esimerkiksi nousta, mikäli agentit tietävät, että seura etsii uutta pelaajaa pitkään loukkaantuneena olevan pelaajan korvaajaksi.

Kaksonen ja Sneck sivussa

Tänään tiistaina julkaistun tiedotteen mukaan SaiPalta on tällä hetkellä sivussa kaksi pelaajaa.

Hyökkääjä Elmeri Kaksosen arvioitu toipumisaika on neljä viikkoa.

Toinen poissaolija on puolustaja Jere Sneck, jonka kohdalla edetään päivä kerrallaan.

Kaksonen valittiin juuri SaiPan uudeksi kapteeniksi Ville Kohon peräti 12 kauden yhtämittaisen valtakauden jälkeen.

Kaksosen poissaolo tietää kapteenintehtävien siirtymistä uudelle ruotsalaishyökkääjä John Perssonille, joka on SaiPan ensimmäinen varakapteeni.

Muut varakapteenit ovat Teemu Ramstedt ja Anssi Löfman.

Juttua muokattu klo 18.26: Lisätty päävalmentaja Tero Lehterän kommentit.