Golfkentät tähtäävät avaukseen vappuna — Sekä Lappeenrannassa että Imatralla odotellaan vielä yöpakkasten väistymistä ja lumien sulamista väyliltä

Kai Skyttä

Golfkentät tähtäävät avaukseen vappuna — Sekä Lappeenrannassa että Imatralla odotellaan vielä yöpakkasten väistymistä ja lumien sulamista väyliltä

Imatran golfkenttä avautuu näillä näkymin vapuksi. Sama tavoite on Etelä-Saimaan golfissa Lappeenrannan Tuosassa.

— Lunta on paikoitellen vielä aika paljon, pahimmillaan 30—40 senttiä, mutta se sulaa vauhdilla. Nurmikko on lumen alla talvehtinut hyvin, kertoo Imatran Golfin toimitusjohtaja Turkka Ollilainen.

Lunta on poistettu viheriöltä ja lyöntipaikat ovat Ollilaisen mukaan jo sulat. Väylillä lunta kuitenkin riittää.

— Väyliä on 20 hehtaaria. Sieltä lunta ei pysty mitenkään poistamaan.

Viipurin Golfin toimitusjohtaja Kari Kalin sanoo, että tässä vaiheessa seurataan kevään edistymistä. Pitkälle venyneet yöpakkaset ovat hidastaneet viheriöiden sulamista.

— Luonnon mukaan mennään. Kyllä tää vielä on sellaista arvailua, Kalin kuvaa.

Kahilanniemi saadaan yleensä pelikuntoon hieman Tuosaa myöhemmin.

Imatran Golfin range eli lyöntiharjoittelualue avautuu jo aikaisemmin, perjantaina 20. huhtikuuta. Pallot kerätään aluksi omatoimisesti. Palloautomaatti ja pallojen koneellinen kerääminen käynnistyy heti kun mahdollista.

Kyllä tää vielä on sellaista arvailua. — Kari Kalin

Kentällä järjestetään huhtikuun lopulla kahdet talkoot. Isoja remontti- tai kunnostustöitä ei tulevalle kaudelle ole suunnitteilla sen enempää Imatralla kuin Lappeenrannassakaan.

— Kolme viime syksynä korjattua lyöntipaikkaa viimeistellään. Paikkojen parantelua jatketaan siellä täällä, Ollilainen kertoo.

Kauden aluksi pelaamaan pääsevät Imatran Golfin kausikorttilaiset. Kun toiminta käynnistyy täydellä teholla, pääsevät kentälle myös greenfee- ja pelisetelipelaajat.

Luetuimmat