Imatran jäähallin pihalle tuodaan jättinäyttö Ketterän seuraaviin kotiotteluihin — Kisapuistoon Mestis-finaaleja ei voi enää siirtää, koska jäädytyslaitteet napsautettiin pois päältä tänä aamuna

Myös Ketterän muiden kotiotteluiden pelaamisesta Kisapuistossa ehdittiin jo keskustella.

Marleena Liikkanen

Imatran Ketterän ja keuruulaisen KeuPa HT:n ensimmäinen Mestis-finaali täydessä Kisapuistossa muodostui oikeaksi trilleriksi. Valtteri Lipiäisen sähäkkä rannelaukaus ratkaisi ottelun Ketterälle, kun peliä oli jäljellä alle 10 sekuntia.
Imatran Ketterän ja keuruulaisen KeuPa HT:n ensimmäinen Mestis-finaali täydessä Kisapuistossa muodostui oikeaksi trilleriksi. Valtteri Lipiäisen sähäkkä rannelaukaus ratkaisi ottelun Ketterälle, kun peliä oli jäljellä alle 10 sekuntia.

Lappeenrannan Kisapuiston ensimmäiseen Mestis-finaaliin täyteen myynyt Ketterä valmistautuu yleisöryntäykseen myös Imatralla pelattavissa otteluissa.

Hallin kaikki 1 200 katsojapaikkaa myytänee loppuun ainakin lauantaina pelattavassa seuraavassa kotiottelussa, mutta jäähallin pihalle hankitaan iso jättinäyttö, josta ottelua voi seurata hallin ulkopuolella ilmaiseksi.

Sellainen 11 neliön iso näyttö on tilattu kahteen seuraavaan peliin. Meillä on jäähallin pihalla anniskelualue, ja myös siellä pystyy seuraamaan peliä jo lauantaina. — Mikko Partanen

— Sellainen 11 neliön iso näyttö on tilattu kahteen seuraavaan peliin. Meillä on jäähallin pihalla anniskelualue, ja myös siellä pystyy seuraamaan peliä jo lauantaina. Tarkemmin emme ole ehtineet vielä suunnitella, koska näyttö tilattiin eilen vasta pelin jälkeen, Ketterän puheenjohtaja Mikko Partanen kertoo.

Kisapuiston yleisöpaljous yllätti Ketterän täydellisesti, ja myös seuraavien kotiotteluiden pelaamisesta Kisapuistossa ehdittiin jo puhua.

— Myöhään eilen illalla keskusteltiin vielä aiheesta, mutta päätimme, että pelataan Imatralla. Viikonlopuksi on luvattu lämpimiä säitä, ja saamme varmasti osan katsojista seuraamaan peliä screeniltä, jos kaikki eivät halliin mahdu, Partanen sanoo.

Jäädytyslaitteet kytkettiin tänään pois päältä

Päätöstä ei voi enää perua, koska Kisapuiston jäädytyslaitteet kytkettiin pois päältä tänä aamuna.

Alun perin halli piti laittaa kesäteloille jo 7. huhtikuuta, mutta Ketterän suunnitelmat aloittaa Mestis-finaalit Lappeenrannassa venyttivät kautta reilulla viikolla.

Kunnossapitotyönjohtaja Jarmo Tynkkysen mukaan jatkoaika ei aiheuttanut kaupungille tappioita, koska kaikki Kisapuiston jääajat edeltävältä viikolta saatiin myytyä.

— Taitoluistelijoilla ja muodostelmaluistelijoilla kausi jatkuu vielä, minkä lisäksi A- ja B-junnuilla on ollut tryout-tapahtumia, Tynkkynen kertoo.

Tarvittaessa kautta olisi voitu venyttää vielä muutaman päivän.

— Sovimme alun perin, että he pelaavat yhden pelin, mutta valmius meillä olisi ollut, koska meillä on ulkokenttien takia muutenkin henkilökunta paikalla. Koska se meni niin hyvin, oli pakko vielä kysyä, onko mieli muuttunut, mutta aamuun mennessä minulle ei ollut tullut mitään viestiä. Sitten päätettiin laittaa koneet seis.

Lappeenranta vuokrasi hallin liigapelin hinnalla

Ketterä ja SaiPa järjestivät ensimmäisen Mestis-finaalin yhteistyössä, mutta Lappeenrannan kaupunki vuokrasi tilan Ketterälle.

Tynkkysen mukaan hinta ulkopaikkakuntalaiselle seuralle oli sama kuin liigan runkosarjan peleissä, eli 2 115 euroa sisältäen arvonlisäveron. Maaliskuun alussa hintoihin tuli 10 prosentin korotus, mutta Tynkkysen mukaan Ketterä sai hallin käyttöönsä vanhalla hinnalla.

— Veloitimme liigapelin hinnan, vaikka kyse olikin alemman sarjatason pelistä, koska toimet meillä on suht´ samat. Liigapeliin täytyy varata vähän enemmän aikaa kuin junnupeleihin, koska halli rauhoitetaan pari tuntia ennen pelin alkua.

Kisapuistossa pelatun ottelun tuotosta Ketterän puheenjohtaja Partanen ei suostu kertomaan mitään rahallisia arvioita. Yleisömäärä vastasi kuitenkin neljää täyteen myytyä kotiottelua Imatran jäähallissa. Alle 12-vuotiaat pääsivät otteluun ilmaiseksi.

Imatran jäähalliin mahtuu 1200 katsojaa. Pudotuspeleissä hallissa on täyttä, mutta runkosarjassa Ketterä tuskaili edellistä kautta matalampien yleisömäärien kanssa.
Imatran jäähalliin mahtuu 1200 katsojaa. Pudotuspeleissä hallissa on täyttä, mutta runkosarjassa Ketterä tuskaili edellistä kautta matalampien yleisömäärien kanssa.