NST haki arvokkaat pisteet kärkijoukkueelta

mIKA sTRANDÉN

NST:n konkariosastoon kuuluva Arto Vainikainen oli vahvalla pelipäällä Turussa.

Vahva toinen ja kolmas erä takasivat NST:lle voiton salibandydivarin ottelussa Turussa. Lappeenrantalaiset hakivat pisteet sarjan kärkijoukkueelta, ex-NST Perttu Kytöhongan valmentamalta FBC Turulta lukemin 5—8 (3—2, 2—3, 0—3).

NST:n valmentajan Mika Valtosen mukaan pelin alku oli heiltä vähän huolimatonta etenkin puolustuspäässä, mutta sen jälkeen ottelu kääntyi vieraille ja varsinkin kolmas erä oli suvereeni esitys.

— Ihan loistava vieraspeli.

Musta minuutti

Ottelun maaliryöpyn aloitti kotijoukkue, mutta vieraiden Juho Pesari ja Arto Vainikainen nostivat NST:n avauserän jälkeiselle tauolle maalin päähän.

Toisessa erässä Vainikainen, Jere Niemelä ja Otto Valavuo nostivat vieraat jo 3—5-tilanteeseen, mutta erän viimeinen minuutti oli nihkeämpi. FBC Turku nousi kahdella maalillaan tasoihin.

— Vähän oli liiankin kiire tehdä itselle maali, Valtonen kuvasi mustaa minuuttia, jonka vieraiden onneksi päätti erätauko.

Valtosen mukaan NST:n peli on nyt hyvässä kuosissa, jos vain maltetaan tehdä sovittuja asioita.

Suvereeni lopetus

Päätöserässä NST:n maalitehtailua jatkoivat Pesari ja Niemelä sekä viimeisen tyhjiin laukonut kolmen maalin mies Arto Vainikainen. Kokenut hyökkääjä palkittiin vieraiden parhaana pelaajana. Kakkosketjun kaksikko Vainikainen-Pesari vastasi viidestä NST:n maalista.

Vainikaisen esitystä Valtonen kuvasi sanalla terävä.

— Tänään hänellä (Vainikaisella) oli halu näyttää entiselle koutsille, että pystyy ratkaisemaan pelejä ja tekemään oikeita asioita.

Uusimmat uutiset