SaiPalle piste Tapparalta, Frans Tuohimaa 48 torjunnan helteessä

Kai Skyttä

SaiPan Frans Tuohimaa on noussut kuluvalla kaudella yhdeksi jääkiekkoliigan parhaista maalivahdeista. Arkistokuva.
SaiPan Frans Tuohimaa on noussut kuluvalla kaudella yhdeksi jääkiekkoliigan parhaista maalivahdeista. Arkistokuva.

Jere Karjalaisen läpiajomaali nosti Tampereen Tapparan jatkoaikavoittoon SaiPasta jääkiekkoliigassa. SaiPa siirtyi viettämään joulua sarjataulukon keskikerroksessa tappiolukemin 3—2 (0—1, 0—0, 2—1, 1—0).

SaiPan onnistujiksi nousivat pelaajat, jotka ovat olleet joukkueen parhaimmistoa toistaiseksi koko kauden: maalivahti Frans Tuohimaa, puolustaja Kalle Maalahti ja hyökkääjä Topi Nättinen.

Suurin syy SaiPan pistesaldon karttumiseen oli Tuohimaa, joka hikoili kauden suurimman torjuntamääränsä: 48. Tappara laukoi ottelussa 74 kertaa, SaiPa 28.

SaiPan 1—0-maalin teki rannelaukauksella Topi Nättinen, joka sai tilanteessa kiekon hyökkäysalueen aloitusvoiton ottaneelta Elmeri Kaksoselta. Aloituspisteellä tyhjää jäi haromaan vastapuolen Jan-Mikael Järvinen.

Nättinen avaa joululahjansa SaiPan parhaana pistemiehenä. Hän on tehnyt 34 ottelussa 7+18=25 pistettä, joista joulukuun kuudessa ottelussa on kertynyt 2+6.

Tapparan tasoitusmaalin teki kolmannen erän alussa ylivoimalla Matti Järvinen, joka ohjasi Jere Karjalaisen laukauksen lähietäisyydeltä ohi maalivahti Frans Tuohimaan.

Ennen Joona Luodon tekemää Tapparan 2—1-johtomaalia Niko Ojamäki ehti käyttää kiekkoa SaiPa-maalin tolpassa.

SaiPa tuli tasoihin ylivoimalla Kalle Maalahden lyöntilaukauksella. Anssi Löfman voitti aloituksen puhtaasti hyökkäyspäässä ja sai kiekon Lauri Taipalukselle, joka siirsi sen saman tien Maalahdelle lauottavaksi.

Jatkoajalla Tappara pyöritti peliä pitkään SaiPan päädyssä, kunnes keltamustien Roy Radke ampaisi tuloksettomaksi jääneeseen vastahyökkäykseen.
Siitä kotijoukkue käänsi pelin nopeasti ja Otto Rauhala syötti Jere Karjalaisen viimeistelemään voittomaalin läpiajosta.

SaiPa karvasi kaksi erää selvästi ylempää kuin edellisessä Tappara-vierasottelussaan ja aiheutti tamperelaisten kiekolliseen peliin kiirettä, joka heijastui hätäilynä myös maalintekoyrityksissä. Sen sijaan kolmas erä ja jatkoaika olivat SaiPalta lähinnä selviytymistaistelua.

SaiPan ykkössentteri ja yksi joukkueen pelillisistä moottoreista Cody Kunyk oli Tampereelta poissa henkilökohtaisesta syystä. Kapteeni Ville Koho oli puolestaan sairastunut.

Lisäksi puolustaja Urho Vaakanainen on matkustanut maajoukkueen mukana nuorten MM-kilpailuja edeltävälle harjoitusleirille Pohjois-Amerikkaan.

Sen sijaan Roy Radke ja Valtteri Virkkunen palasivat SaiPan kokoonpanoon pirteinä ja olivat hyökkäyspäässä näkyviä.

SaiPan pelit jatkuvat 26. joulukuuta, jolloin sen vieraaksi Lappeenrannan Kisapuiston jäähalliin saapuu Kouvolan KooKoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat