Lappeen raviradan kunto sai ohjastajilta tällä kertaa kiitokset – Edellisissä raveissa pettänyt radan pinta oli nyt priimaa

Anssi Silvennoinen

Edelliset ravit jouduttiin perumaan uusitun pinnan petettyä, mutta nyt rata oli priimakunnossa. Arkistokuva.
Edelliset ravit jouduttiin perumaan uusitun pinnan petettyä, mutta nyt rata oli priimakunnossa. Arkistokuva.

Lappeen ravit vietiin läpi kaikin puolin onnistuneissa olosuhteissa. Yleisö viihtyi hyvin, kun ilma oli hieno ja yleisöpalvelut avattu. Viime viikon epäonnistumisen jälkeen radan eteen oli tehty paljon työtä, joka sai kilpailijoilta ansaitut kiitokset.

– Rata oli tänään loistava. Kyllä oli saatu loistavaan kuntoon, ja sen eteen oli tehty onnistuneesti paljon työtä, kiteytti Esa Holopainen tunnelmat ohjastajien osalta.

Soololla voittoon 

Toto5-pelin ensimmäisessä kohteessa nähtiin hieno soolo, kun Jukka Torvisen ajama Hazella otti kärkipaikan haltuunsa ensimmäisessä kaarteessa. Sen jälkeen se taittoi taivalta 2–30 metrin erolla kilpakumppaneihin ja loppusuoralla tyylitellen otti ylivoimaisen voiton.

– Halus mennä tänään reipasta ja annoin mennä, kehaisi Torvinen Mikko Maunon valmentamaa voittajaa.

Kakkoskohteessa Esa Holopainen otti piikkipaikan Can´t Bue Me Loven kärryillä ja hallitsi siitä lähtöä mielensä mukaan.

– Kengättömyys oli tällä kertaa ratkaisevaa, ja edes lappuja ei tarvinnut vielä vedellä, kertoi kuski voiton avaimista.

Yllättäjät iskivät

Seuraavassa kohteessa saatiin lopussa yllätyksen makua. Lähtöä veti viimeiseen kaarteeseen saakka Jarmo Saarelan ajama Siporin Santtu. Sen laukattua johtoon nousi rinnalla juossut Issakan Pouta, joka näytti jo voittajalta. Parhaiten tuli kuitenkin loppusuoraa Terho Rautiaisen luotsaama kangasniemeläisori Kihisee, jonka voitto oli pelaajille jonkin sortin yllätys.

– Pääsin loppukaarteessa toiselle ja siitä kolmannelle radalle. Hyvin punnersi siitä loppua, kehaisi Rautiainen Eero Laitisen valmentamaa oritta.

Pelin neljännessä kohteessa odotettiin voittoa Olli Koivusen ajamalta Callela Ikarokselta. Suosikin meno oli kuitenkin toisella kierroksella tahmeaa ja voittoon rynnisti yllättäjänä Jarmo Saarelan ohjastama ja Erkki Tullan valmentama Luksom.

Hiostus jäi kesken

Päätöskohteessa juoksua tahditti keulapaikalla Ari Moilasen ajama Riksun Kingi. Loppusuoralla sen rinnalle noussut Raineri Puikkosen ohjastama Issakan Valo hiosti johtavaa, mutta Riksun Kingi piti pintansa. Voittaen niukasti, mutta varmasti.

Amatööriohjastajien SM-liigalähdön voiton vei nimiinsä kouvolalainen Kimmo Niemelä. Voittoajokkina oli oma valmennettava ja oma kasvatti White Cross Beso.

Luetuimmat