PEPO ei ole heittänyt vielä kirvestä kaivoon: "Laajasaloa vastaan ladataan kaikki peliin" — Mika Heino toivoo, ettei sunnuntain viimeinen sarjaottelu Kimpisessä ole samalla lilapaitojen kauden viimeinen kotiottelu

Kakkosen A-lohkossa kolmanneksi valahtaneen PEPOn kausi on edennyt vaiherikkaasti. Puolustus on pitänyt hyvin, mutta vastustajien maaliverkot eivät ole joutuneet riittävän koville.

Mika Strandén

Markus Koistinen on kuudella osumalla kiinni PEPOn tämän kauden maalikuninkuudessa, kun pelaamatta on kaksi kierrosta. Koistinen ei ole kärkipelaaja, vaan viihtyy paremmin laidassa.
Markus Koistinen on kuudella osumalla kiinni PEPOn tämän kauden maalikuninkuudessa, kun pelaamatta on kaksi kierrosta. Koistinen ei ole kärkipelaaja, vaan viihtyy paremmin laidassa.

Voittava joukkue tarvitsee myös maalintekijän. — Mika Heino

PEPO Lappeenrannan ainut vaihtoehto ykkösen nousukarsintoihin yltämiseksi on rohmuta kahdesta jäljellä olevasta ottelusta täydet kuusi pistettä.

Sunnuntain kotikamppailu kakkosen A-lohkossa viimeisenä olevaa Laajasalon Palloseuraa vastaan on samalla PEPOn viimeinen sarjapeli Kimpisessä tällä kaudella.

Päävalmentaja Mika Heino toivoo, ettei se olisi myös koko kauden viimeinen kotipeli.

— Laajasaloa vastaan ladataan kaikki peliin. Joukkue on selvästi sisuuntunut MiPK-tappiosta, ja lataus on näkynyt harjoituksissa tällä viikolla. Toivotaan samalla, että meidän kilpailijat sortuvat matkan varrella jollakin tavoin.

Vain yhden voiton napannut LPS on ollut lohkon heittopussi, mutta kevätkierroksella se onnistui sumputtamaan ahtaalla kotikentällään lilapaidat maalittomaan tasapeliin.

— Uskon vahvasti, että nyt tulee ihan erinäköinen peli. Kotona olemme pelanneet äärettömän hyvin ja isolla kentällä pystymme käyttämään tiloja paremmin hyödyksi.

Edwin Salazarin loukkaantuminen tuli pahaan paikkaan

PEPOn puolustus on ollut tällä kaudella lähes betonisen kova, sillä 20 ottelussa pallo on kaivettu lilapaitojen verkosta vain 18 kertaa.

Tukkoisempaa on ollut kentän toisessa päässä, sillä PEPOn edelle kiilanneet MyPa ja JäPS ovat pommittaneet maaleja huomattavasti lappeenrantalaisia enemmän.

— Edwin Salazarin loukkaantuminen tuli tosi pahaan paikkaan. Hän oli juuri oppinut pelitavan ja sen, miten hyökkääjät meillä viimeistelevät. Aiemmilla kausilla meillä on ollut Jakeem Johnson ja Hermes Palomino, jotka tekivät sen melkein 15 maalia. Tällä kaudella meiltä on puuttunut kokonaan sellainen maalintekijä, Heino sanoo.

PEPO paras maaliruisku on kuudesti viimeistellyt Markus Koistinen, joka ei edes ole varsinainen kärkipelaaja, vaan laituri. Salazarin paikkaajaksi hankittu Palomino on tehnyt kahdeksassa ottelussa viisi maalia.

Vertailun vuoksi A-lohkon maalipörssin kärkipaikalla oleva MyPan Jussi-Pekka Rämä on latonut 22 kaappia.

— Voittava joukkue tarvitsee myös maalintekijän. Vaikka meillä on aika tasaisesti kuudesta neljään maalia tehneitä pelaajia, se ei vielä riitä, Heino myöntää.

Pääsääntöisesti erinomaisia pelejä

Pelillisesti kausi on mennyt vaiherikkaasti. Kevätkierroksen PEPO eteni voitto-tasapeli-voitto-tahtia, mutta syyskierroksen kolme peräkkäistä tappiota ja niitä yhden voiton jälkeen seurannut viime sunnuntain MiPK-vierastappio tiputti lappeenrantalaiset kärkikaksikon haastajaksi.

— Pääsääntöisesti olemme pelanneet erinomaisia pelejä, mutta tuloksellisesti emme ole onnistuneet niin hyvin kuin ehkä olisi ollut mahdollista, Heino myöntää.

Kentälle on mahtunut epäonnea ja vastoinkäymisiä, mutta pääsyy on suoritustaso. Se on heitellyt liikaa.

— Olisimme käytännössä voineet varmistaa karsintapaikan jo paljon aikaisemmin.

Kotiotteluihinsa lilapaidat ovat houkutelleet tällä kaudella keskimäärin hieman alle 700 silmaparia per ottelu. Lukemaa nostaa heinäkuun lopun MP-juhlapeli, joka keräsi lauteille 2 115 jännäriä. Muuten 700 katsojan raja on rikkoutunut kerran, alkukauden kärkikamppailussa Gnistania vastaan oli 821 katsojaa.