Jos jo yhdessä joukkueessa on yli 20 ihmistä, voiko kaksi joukkuetta silti kohdata rajoitusaikana? –  Eksoten turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Kristiina Kapulainen vastaa

Anu Kiljunen

SaiPa SB ja O2-Jyväskylä kohtasivat viime lauantaina ennen uusia rajoituksia. Molempien joukkueiden kokoonpanossa oli yhteensä 23 pelaajaa ja valmentajaa.
SaiPa SB ja O2-Jyväskylä kohtasivat viime lauantaina ennen uusia rajoituksia. Molempien joukkueiden kokoonpanossa oli yhteensä 23 pelaajaa ja valmentajaa.

Aluehallintovirasto on määrännyt Etelä-Karjalaan joulukuuksi 20 hengen kokoontumisrajoituksen, joka koskee kaikkia sisä- ja ulkotapahtumia mukaan lukien harrastustoiminta.

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä tarkensi omia suosituksiaan torstaina. Sen mukaan ammattilais- ja kilpaurheilijoiden harjoittelu voi jatkua, mikäli kokoontumisrajoituksia pystytään noudattamaan. Yleisöä saa olla erillisessä katsomossa 20 henkilöä, mutta yleisö ja urheilijat eivät saa kohdata. Urheilijoita saa olla kerralla koolla 20 henkilöä.

Useat palloilusarjat jatkavat pelejä ilman yleisöä.

Mitä tarkoittaa, että urheilijoita saa olla kerralla koolla 20 kilpaurheilussa, saako kaksi salibandyjoukkuetta kohdata sarjaottelussa, kun jo yhdessä on yli 20 pelaajaa, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Kristiina Kapulainen?

– Samassa tilassa 20 henkilöä kerralla mukaan luettuna huoltojoukot ja valmentajat.

Entä jääpallossa ulkona?

– Ulkona pätevät samat ohjeet. Tämä on suositus mutta velvoittavaa määräystä ei voida antaa.

Luetuimmat