SaiPan kasvatti Krista Parkkoselle myönnettiin pieni urheilija-apuraha – Santeri Kiiveri ja Matti Suur-Hamari saivat täyden apurahan

Marleena Liikkanen

Krista Parkkonen kuvattiin kotonaan Lappeenrannassa maaliskuussa vuonna 2019.
Krista Parkkonen kuvattiin kotonaan Lappeenrannassa maaliskuussa vuonna 2019.

Santeri Kiiverille ja Matti Suur-Hamarille on myönnetty suurin eli 20 000 euron urheilija-apuraha. Kiiveri voitti päättyneellä kaudella ensimmäisenä suomalaisena para-alppihiihdon pujottelun maailmancupin. Suur-Hamari on lumilautacrossin paralympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari.

Talvilajien eteläkarjalaisurheilijoista apurahan sai myös jääkiekkoilija ja SaiPan kasvatti Krista Parkkonen, jolle myönnettiin pienin eli 6000 euron apuraha.

Parkkonen pelasi päättyneellä kaudella naisten liigaa Helsingin IFK:ssa, teki 28 ottelussa 5+16=21 pistettä ja valittiin naisten liigan vuoden tulokkaaksi. Hän jatkaa HIFK:ssa myös ensi kaudella ja tavoittelee paikkaa naisten maajoukkueessa.

Sen sijaan ampumahiihdon olympiaurheilija Venla Lehtonen ei ollut tuettavien joukossa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen myönsi talvilajien apurahoja 101 urheilijalle yhteensä 884 000 euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti apurahan saajista Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön esityksestä.

− Toivon, että ensi talvena urheilijat pääsevät jo kilpailemaan täysipainoisesti. Se olisi ensiarvoisen tärkeää ajatellen vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisia ja -paralympialaisia, Kosonen toteaa ministeriön tiedotteessa.

Uusimmat uutiset