Ruokolahtelainen motocross-kuljettaja Matias Vesterinen ajoi ensimmäisen SM-osakilpailuvoittonsa ja siirtyi luokkansa kärkeen –  ensi viikonloppuna debyytti MM-tasolla Latviassa

Latviassa ajetaan peräti kolme perättäistä MM-osakilpailua.

Matias Vesterisen tiedotus

Matias Vesterinen (keskellä) sai palkintokorokkeelle seurakseen Mauno Niemisen (vasemmalla) ja Jere Haaviston.
Matias Vesterinen (keskellä) sai palkintokorokkeelle seurakseen Mauno Niemisen (vasemmalla) ja Jere Haaviston.

Ruokolahtelainen motocross-kuljettaja Matias Vesterinen juhli sunnuntaina ensimmäistä kertaa urallaan SM-osakilpailun voittoa Torniossa. Vesterinen putsasi koko pöydän vieden nimiinsä niin aika-ajot kuin molemmat kilpailulähdötkin.

SM-sarjan neljä ensimmäistä erää voittanut viron Jörgen-Matthias Talviku ei osallistunut kilpailuun ja parrasvalot avautuivat monelle kuljettajalle.

Vesteriselle viikonloppu oli kokonaiskuvassa ehjä. Ainoastaan ensimmäisessä startissa jäi parantamisen varaa, kun ruokolahtelainen tippui avausmutkaan mennessä sijalle kymmenen.

Avauslähdössä nuorukainen kurvasi lopulta takaa-ajajan asemasta liki kuudentoista sekunnin voittoon. Toisena maalilinjan ylitti Kimi Koskinen.

Myös toisessa erässä Vesterinen kurvasi maaliin yli kymmenen sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta Mauno Niemistä.

Vesterinen oli luonnollisesti avausvoiton jälkeen onnellinen. Tasaisuus löytyi ajamiseen, eikä voittajasta lopulta ollut epäselvyyttä.

– Päivä oli tietenkin hyvä ja ajoni kulki, vaikkei se ensimmäisessä erässä heikon lähdön jälkeen siltä tuntunutkaan. Toisessa erässä saavutin vielä MM-tasolla ajavan Jere Haaviston ja ohitin hänet, Vesterinen kertasi päivän antia tiedotteessa.

Kansainväliset radat kutsuvat

Vesterisen kausi jatkuu seuraavaksi debyytillä MM-tasolla 9.8. Latviassa. Kegumnissa ajetaan korona-ajan seurauksena kaikkiaan kolme perättäistä osakilpailua. Vesterinen kilpailee SM-sarjan tavoin MX2-luokassa, italialaisen MGR-tallin väreissä.

Ruokolahtelainen tuntuu löytäneen kultaisen keskitien juuri MM-debyytin alla.

– Tornion pohjalta on hyvä lähteä Latviaan. Tuntuu, että ajo kulkee harjoitusten lisäksi myös kisoissa, eikä kaatumisiakaan tullut. Lisäksi Haavisto on kisannut samassa luokassa ja ollut parhaimmillaan 17:s, joten minulla pitäisi olla hyvät mahdollisuudet ottaa MM-pisteitä, Vesterinen tuumaa.

SM-sarja jatkuu Alavudella elokuun viimeisenä viikonloppuna.