Wiipurin Susille kuudes peräkkäinen mestaruus naisten jääpallossa — HIFK kaatui loppuottelussa 10—0

Sudet on voittanut Suomen mestaruuden jokaisena kautenaan.

Inka Nordlund

Wiipurin Sudet pääsi jälleen nostelemaan mestaruuspyttyä. Kuva on Lappeenrannassa kaksi vuotta sitten järjestetystä lopputurnauksesta.
Wiipurin Sudet pääsi jälleen nostelemaan mestaruuspyttyä. Kuva on Lappeenrannassa kaksi vuotta sitten järjestetystä lopputurnauksesta.

Wiipurin Sudet on jälleen jääpallon naisten Suomen mestari.

Kemissä pelatun lopputurnauksen finaalissa Sudet kaatoi HIFK:n 10—0 (6—0).

Mestaruus oli lappeenrantalaisille jo kuudes peräkkäinen, eli Sudet on voittanut mestaruuden jokaisena kautena, kun joukkue on ollut kasassa.

Finaaliin Sudet sai hyvän latauksen, vaikka kantoikin ennakkosuosikin paineita.

Joukkueen kokoaminenkaan ei ollut aivan helppoa, sillä Ida Buure oli poissa ja Nina Lehosmaa ei päässyt puolustusvoimista finaaleihin. Lisäksi avainpelaajiin kuuluva Joanna Nykänen oli loukkaantunut.

Sudet sai kokoonpanon täyteen, kun Sara Oravuo liittyi Norjasta Kemin turnaukseen. Vaihtopelaajia ei ollut, mutta siitä huolimatta joukkue jaksoi pelata loppuottelun mainiosti.

Susanna Simola oli tuttuun tapaan vahva ja viimeisteli kuusi finaaliosumaa. Maalissa Tytti Segerman esitti muutaman hyvän torjunnan etenkin avausjakson alussa, joten nollapeli ei tullut ilmaiseksi. Segerman torjui myös rankkarin.

Susien nuoresta kaartista etenkin Kaisa Lensu on nostanut tasoaan.

Lauantaina pelatussa välieräottelussa Sudet pöllytti Veitsiluodon Vastusta lukemin 18—1.