Jääkiekkosarjoissa ei jaeta sijoituksia – SaiPan B-nuorille paikka SM-alkusarjaan

Kai Skyttä

Jääkiekkoliitto pyrkii kasvattamaan Mestiksen ensi kaudella 14:n joukkueen sarjaksi. Runkosarjan ykkönen Ketterä on yksi sarjassa jatkavista.
Jääkiekkoliitto pyrkii kasvattamaan Mestiksen ensi kaudella 14:n joukkueen sarjaksi. Runkosarjan ykkönen Ketterä on yksi sarjassa jatkavista.

Jääkiekkoliiton alaisten SM-sarjojen mestaruuksia tai muitakaan sijoja ei jaeta lainkaan. Päätös koskee kaikkia liiton alaisia sarjoja, jotka keskeytyivät koronaviruksen vuoksi ennen aikojaan.

Nousu ylempään sarjaan on mahdollista niille joukkueille, jotka olivat jo joko varmistaneet paikan ylemmässä sarjassa tai joilla oli vielä mahdollisuus nousta. Kukin seura tekee päätöksen sarjapaikan vastaanottamisesta.

SaiPan B-nuorille SM-paikka

B-nuorten SM-alkusarjaan aukesi paikka myös SaiPan B-nuorille, joka pelasi keväällä alemmassa jatkosarjassa.

Mestiksen joukkuemäärä pyritään kasvattamaan tulevalla kaudella 14:ään. Mestiksessä ei pelata karsintoja kaudella 2020–2021.

Sarjataso säilyy

Sarjoissa, joissa oman sarjatason pudotuspelit olivat käynnissä eikä pääsyä seuraavaan karsintaan ollut tapahtunut, joukkueiden sarjatasot eivät muutu vaan ne jatkavat kuluneen kauden sarjatasoilla. Tämä koskee muun muassa Suomi-sarjaa ja II-divisioonaa.

Joukkueet, jotka olivat putoamassa sarjasta, mutta joiden putoaminen ei ollut varmistunut, saavat mahdollisuuden jatkaa ylemmässä sarjassa niin halutessaan. Muut karsintasarjoihin osallistuneet jatkavat ensi kaudella alemmassa sarjassa.

Uusimmat uutiset