Ketterän pudotuspelivastustaja on Jokipojat — Joona Jääskeläinen Mestiksen piste- ja maalipörssin ykkönen

Kai Skyttä

Joona Jääskeläinen oli Mestiksen runkosarjan tehokkain pelaaja.
Joona Jääskeläinen oli Mestiksen runkosarjan tehokkain pelaaja.

Ketterä saa Mestiksen pudotuspelien avauksessa vastustajakseen naapurinsa Jokipojat. Imatralaiset hävisivät joukkueen omalle sijoitukselle merkityksettömän ottelun SaPKoa vastaan Savonlinnassa toisen erän konttauksen jälkeen 8—3 (2—3, 5—0, 1—0).

Illan merkittävin anti oli vieraille Joona Jääskeläisen maali. Hän voitti 30 osumallaan ja 31 syötöllään sekä Mestiksen pistepörssin että maalipörssin. Tasatehoilla kauden veti läpi Jesse Juntheikki, mutta maaleja kertyi  kymmenen vähemmän kuin Jääskeläisellä.

Mestiksen puolivälierät käynnistyvät lauantaina, ja Ketterä aloittaa ne kotikaukalossa.

Hurjaa tulitusta

Keskiviikkona toinen erä oli kotijoukkueelta hurja: neljään minuuttiin syntyi kolme maalia, ja SaPKo oli kirinyt 2—3-tilanteen hetkessä 5—3:een. Kasper Elon lauottua 6—3 ottelun puolivälissä, Ketterä vaihtoi maalivahtia. Santeri Lipiäinen teki tilaa Joonas Tiippanalle. Lopulta erälukemiksi kirjattiin 5—0.
Kolmas erä pelailtiin alta pois SaPKon iskiessä vielä kertaalleen.
— Pakkopullapelailu alta pois, totesi Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
Samaa mieltä oltiin kotijoukkueen puolella.
— Vähän hurlumhei-kiekkoa. Osa liigajoukkueista on pelannut useita kuukausia tällaisia pelejä, joten kyllä siinä valmennuksen tarvitsee tehdä melkoisia temppuja motivoidakseen pelaajia, SaPKon pääkäskijä Pasi Räsänen sanoi.

Otteluparit

KeuPa HT—LeKi

SaPKo—IPK

Ketterä—Jokipojat

K-Vantaa—TUTO Hockey

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.