Ketterän pelit Mestiksessä pelattu loppuvuoden osalta, myös kaikki muut jääkiekkoliiton alaiset sarjat keskeytetään

Päätös ulottuu joulukuun loppuun asti. Jääkiekkoliiton päätökset eivät koske Liigaa, mutta uusia kokoontumisrajoituksia tuli tiistaina niin monelle alueelle, että myös Liigan pelaaminen alkaa käydä mahdottomaksi.

Kai Skyttä

Mestiksessä pelaava Imatran Ketterä joutuu keskittymään loppuvuoden ajan pelkästään harjoitteluun. Arkistokuva.
Mestiksessä pelaava Imatran Ketterä joutuu keskittymään loppuvuoden ajan pelkästään harjoitteluun. Arkistokuva.

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen syyskausi keskeytetään keskiviikkona 2. joulukuuta alkaen vallitsevan koronavirusepidemian vuoksi. Liittohallituksen tiistai-iltana tekemä päätös ulottuu joulukuun loppuun asti.

Naisten liigan, kaikkien juniori-ikäluokkien ja alempien sarjatasojen lisäksi päätös koskee miesten Mestistä, joten Imatran Ketterää ei nähdä kaukalossa enää joulukuun aikana.

Mestiksen hallitus ehdotti keskeytystä liittohallitukselle aiemmin päivällä.

Jääkiekkoliiton päätökset eivät koske Liigaa, joka toimii omana organisaationaan, mutta uusia kokoontumisrajoituksia tuli tiistaina niin monelle alueelle, että myös Liigan pelaaminen alkaa käydä mahdottomaksi.

– Me emme ole kuskin paikalla, vaan toimimme viranomaisten ohjeiden mukaan, kommentoi Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä STT:lle.

Liitto: Yleisiä ohjeita noudatettava tarkasti

Tiedotteessaan jääkiekkoliitto painottaa, että harjoittelun osalta seurojen tulee noudattaa tarkasti yleisiä terveys- ja hygieniaohjeita ja alueellisten viranomaisten ohjeita ja suosituksia.

– Jotta sarjatoiminta saadaan vuoden alussa käyntiin mahdollisemman normaalisti, seuroja ja joukkueita kehotetaan harkitsemaan tarkasti joululomalle ajoittuvien turnausten ja pelitällien järjestämistä ja niihin osallistumista, vaikka tämä olisi alueellisten viranomaismääräysten puitteissa mahdollista, tiedotteessa todetaan.

Luetuimmat