SaiPalla luisti kuin löysällä karvapohjasuksella – Keltapaidat pönkittivät toisen kerran viikon sisällä Tapparan nousukiitoa

Mika Kylmäniemi

Charles Bertrand saa rauhassa tehdä maskia Niclas Westerholmin eteen, kun SaiPan puolustajia ei paikalla näy.
Charles Bertrand saa rauhassa tehdä maskia Niclas Westerholmin eteen, kun SaiPan puolustajia ei paikalla näy.

Tapparan alamäki on vaihtunut nousukiidoksi ja se näkyi myös Kisapuistossa. Tamperelaiset kyykyttivät SaiPaa toisen kerran viikon sisällä. Nyt Kisapuistossa lukemin 6–1 (1–1, 1–0, 4–0).

Ottelu oli Tapparan käsissä läpi illan, mutta keltapaitojen totaalinen mureneminen alkoi kolmannessa erässä.

Lähtö lupasi hyvää

SaiPa sai hyvän lähdön iltaan, kun neloskentästä vielä jäällä olleet Ville Petman ja Micke Saari kiekottelivat kotijoukkueen parhaan pistemiehen Tomas Zaborskyn yksin Tapparan maalivahdin Christian Heljangon eteen. 3.12 pelattu ja 1–0.

Avauserää ehdittiin pelata päätöshetkille saakka, kun toinen kultakypärä, Tapparan Anton Levtchi ohjasi Michal Moravcikin siniviivapommin ohi SaiPan maalivahdin Niclas Westerholmin.

Tyrmäävä kolmas erä päätti illan

SaiPan kokoonpanoon palanneen Veeti Vainion ja alivoimaa rikkoneen Markus Kojon tuplajäähy toisessa erässä antoivat Tapparalle mahdollisuuden hakea johtomaalia kahden miehen ylivoimalla. Jiri Smejkal ei jättänyt sitä käyttämättä.

Päätöserän alussa oli vuorossa vieraiden Blake Parlett, joka täräytti 1–3 Kristian Kuuselan passista. Hetkeä myöhemmin kellot alkoivat soida lopullisesti SaiPalle, kun Teemu Suhonen laukoi kiekon kaukaa maskin takaa Westerholmin selän taakse.

Tapparan Levtchin rankkarin Westerholm torjui, mutta ei hetkeä myöhemmin kaukaa kulmasta tullutta Moravcikin kääntölaukausta. Levtchikin kuittasi tyrehtyneen rankkarinsa illan toisella maalillaan pari minuuttia ennen loppua.