Yle: Kivenkatu putosi pois Lappeenrannan jäähallin sijoituspaikkana — Jos uusi halli tulee, se rakennetaan joko kansiareenana Lappeenkadun päälle tai Kisapuistoon

Jäähallityöryhmän pitäisi julkistaa tietoja monitoimihallin kustannuksista toukokuun aikana. Työlukuna käytetyllä 30 miljoonalla hallia ei saa.

Päivi Virta-Salo, Mika Strandén

Lappeenkadun päälle tulevan kansiareenan alta pitäisi myös lunastaa liiketalo ja asuinrakennuksia sekä kylmän huoltoaseman tontti.
Lappeenkadun päälle tulevan kansiareenan alta pitäisi myös lunastaa liiketalo ja asuinrakennuksia sekä kylmän huoltoaseman tontti.

Kivenkadun vaihtoehto on pudotettu pois Lappeenrannan uuden jäähallin sijoituspaikkana, uutisoi Etelä-Karjalan radio. Jos uusi monitoimijäähalli rakennetaan, se tulee joko Kisapuistoon nykyisen päähallin vastapäätä pysäköintikentän toiselle laidalle tai keskustahallina kannen päälle Lappeenkadun kohdalle.

Kivenkatu putosi Ylen tietojen mukaan pois, koska lunastettavan maa hinta nousi vaihtoehdossa liian korkeaksi. Hallia kaavailtiin paikkaan, jossa maanomistusta ja rakennuksia on muun muassa Etelä-Karjalan osuuskaupalla ja Laptuote-säätiöllä.

Jo aiemmin jäähallin sijoitusvaihtoehdoista putosivat pois Opintie ja Armila.

Kustannusennuste tässä vaiheessa on reilusti yli 30 miljoonaa euroa. — Juha Willberg

Jäähallin rinnalla suunniteltavan sisähallin paikaksi on ehdolla kolme vaihtoehtoa eli Armila, Opintie ja Kisapuisto. Kivenkatu on pudotettu pois myös sisähallin sijoituspaikkana. Jäähalliin sisähallia ei yhdistetä.

 

Kustannuksista tietoa

Jäähallityöryhmän pitäisi julkistaa tarkempia kustannuslaskelmia toukokuun aikana. Esimerkiksi Lappeenkadun kansiareenan alta pitäisi lunastaa niin kutsuttu Iskun talo ja suunnitelmista riippuen myös entinen Mutkakadun Nesteen tontti. Lisäkustannuksia toisi neljän ajokaistan yli menevän kannen rakentaminen.

Kisapuistossa maat ovat kaupungin omistuksessa.

Jokainen vaihtoehdoista vaatii kaavamuutoksen.

Kustannuksista ja hallien sijoituspaikoista tehdään lopullinen esitys syksyllä kaupunginvaltuustolle, joka tekee päätöksen sen ja monitoimijäähallin osalta. Ohjausryhmän työnä on kartoittaa vaihtoehdot ja kustannukset päätösten pohjaksi.

Sisähalli mahtuu pienemmälle alueelle kuin jäähalli, joten vaihtoehtoja on useampia. Lappeenkadun päälle sisähallia ei rakenneta.

Päivi Virta-Salo

Monitoimijäähallin paikkavaihtoehdot.jpg

Pysäköintihalli alle

Alkuviikolla jäähallityöryhmässä oleva kaupunginsihteeri Juha Willberg kertoi Etelä-Saimaassa, ettei monitoimijäähallia saa työlukuna pidetyllä 30 miljoonalla eurolla.

— Kustannusennuste tässä vaiheessa on reilusti yli 30 miljoonaa euroa. 30 miljoonaa ei riitä monitoimisen eli konsertteihin, messuihin ja muihin yleisötapahtumiin muuntuvan noin 5 000 istumapaikan jäähallin rakentamiseen, Willberg totesi.

Keskustavaihtoehdon eli kansiareenan tilantarve on tarkentunut jonkin verran. Willberg kertoi, että Lappeenrannan Asuntopalvelu ja Palvelukeskussäätiö omistavat kumpikin suunnittelualueella kerrostalon sekä tontin, mutta ovat halukkaita purkamaan talot ja rakentamaan niiden tilalle uudet ja mahdollisesti nykyisiä korkeammat rakennukset.

Myös yksityisen omistama entinen Iskun kiinteistö jäisi hallin alle ja kylmä jakeluasema kaupungin tontilla Mutkakadulla pitäisi purkaa tai siirtää.

Hallin lisäksi paikalle mahtuisi Willbergin mukaan runsaat 15 000 neliötä valmista asunto- ja liiketilaa. Tämän lisäksi tulisi pysäköintihalli.

Kommentoidut