Lappeenranta palkitsi jääpallomestarinsa Raatihuoneella — Veiterälle kaksi kertaa suurempi palkintopotti kuin Wiipurin Susille

Miesten mestari Veiterä sai 6000 ja naisten ykkönen Sudet 3000 euroa. Erisuuruiset rahapalkinnot johtuvat kaupungin mukaan erilaisesta medianäkyvyydestä.

Kai Skyttä

Veiterä kukisti Kampparit Bandyliigan finaalissa Lappeenrannassa maalein 3-2.
Veiterä kukisti Kampparit Bandyliigan finaalissa Lappeenrannassa maalein 3-2.

Veiterälle mestaruus oli Bandyliigassa toinen perättäinen, ja Wiipurin Sudet juhli jo viidettä perättäistä naisten jääpallomestaruutta. Molemmat pääsivät juhlimaan titteleitä kotiyleisön edessä Lappeenrannassa. Veiterä ei hävinnyt kauden aikana kertaakaan, ja se voitti myös Suomen cupin.

Kaupunki palkitsi mestarijoukkueet mitalikahvitilaisuudessa Raatihuoneella keskiviikkona. Veiterän 6000 euron ja Susien 3000 euron palkintopotit selittyvät kaupungin mukaan medianäkyvyydellä. Viime vuonna Veiterä sai 5000 ja Sudet saman 3000 euroa.

— Näkyvyyttä arvioidaan ensisijaisesti medianäkyvyyden perusteella, ja keskeisenä kriteerinä on menestyksen merkitys Lappeenrannan näkyvyydelle ja tunnettuudelle. Palkitseminen on kaupungin harkinnanvarainen huomionosoitus ja vastine sen saamasta medianäkyvyydestä, kaupunki toteaa tiedotteessaan.

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva on ylpeä kaupungin urheilumenestyksestä.

— Meillä on todella korkea taso monissa eri urheilulajeissa. Veiterän, Wiipurin Susien ja muiden seurojen tekemä loistava työ innostaa asukkaitakin liikkumaan. Menestys taas lisää koko kaupungin tunnettuutta. Urheilutapahtumat ja varsinkin loppuotteluiden ja mestaruusturnausten kaltaiset tapahtumat tuovat kaupunkiin näkyvyyttä ja urheilumatkailua. Niillä on positiivinen vaikutus myös kaupungin elinvoimaisuuteen. 

Kaupungin palkitsemiskriteerien mukaan menestyksestä voidaan palkita lappeenrantalainen urheiluseura tai urheilija, joka edustaa lappeenrantalaista urheiluseuraa. Palkitsemisperiaatteita voidaan soveltaa myös muille aloille, mikäli niissä saavutetaan vastaavanlaista menestystä ja valtakunnallista huomiota.