PeKa ei antanut Catzille mahdollisuuksia – "Tulos taululla näyttää tietysti tylyltä, mutta emme me niin huonoja olleet"

Ilman pelintekijä Jordan Jonesia pelannut Catz putosi PeKan kyydistä tauon jälkeen.

Raimo Eerola

Zykera Rice nousi korintekoon Catzin Natalie Dayn selän takaa.
Zykera Rice nousi korintekoon Catzin Natalie Dayn selän takaa.

Viime kevään naisten Korisliigan finalistit Peli-Karhut ja Catz kohtasivat tällä kaudella kolmannen kerran. PeKa oli parempi kuten edellisilläkin kerroilla, nyt kotoisessa Karhuvuoren urheilutalossa varsin tylyin numeroin 87–55 (39–33).

– Tulos taululla näyttää tietysti tylyltä, mutta emme me niin huonoja olleet. Itse asiassa tämä oli ihan hyvä peli, jos miettii tilannetta, missä olimme, Catzin kapteeni Roosa Kosonen selvitti.

Catzin riveistä puuttui edelleen polvivammasta toipuva pelintekijä Jordan Jones. Se selittää suuren osan 32 pisteen rökäletappiosta.

– Se näkyy todella paljon, että meillä ei ole Jordania. Me ei päästä samalla tavalla hyökkäämään kuin hänen kanssaan, Kosonen totesi.

Catz kesti aikansa kyydissä

Catz pysyi kotijoukkueen kyydissä kolmannen jakson puoliväliin, vaikka PeKa johti ottelua alusta loppuun. Vajaassa 10 pisteessä keikkunut johto hupeni pienimmillään kolmeen pisteeseen (43–40).

Se näkyy todella paljon, että meillä ei ole Jordania. — Roosa Kosonen

– Pelasimme tahmeasti ensimmäisen puolikkaan. Sen jälkeen saimme yksi yhtä vastaan puolustuksen paremmaksi, PeKan Latifa Amzil näki ratkaisuksi.

Ihan lopullisesti Catz putosi kyydistä neljännen jakson alussa. Catz pelasi neljä ja puoli ensimmäistä minuuttia ilman pisteitä, ja PeKa vei koko jakson peräti pistein 24–3.

– Se oli menoa ja romahdus, Catzin päävalmentaja Mika Haakana myönsi.

Peli olisi ratkennut jo puoliaikaan mennessä, jos PeKan heittopeli olisi kulkenut vähänkään paremmin.

PeKan Elena Melto napsi 12 irtopalloa ja riehui varsinkin taukoon asti entisen seuransa Catzin korilla repien viisi kuudesta hyökkäyslevypallostaan.