SaiPan Santeri Virtanen ja Urho Vaakanainen ovat nyt maailmanmestareita — Nuorille Leijonille MM-kultaa dramaattisessa finaalissa

AOP/Christian J Stewart

SaiPan Santeri Virtanen on nyt maailmanmestari. Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkue kaatoi viime yönä USA:n finaalissa.

SaiPan Santeri Virtanen ja Urho Vaakanainen ovat nyt maailmanmestareita, kun Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkue voitti MM-kultaa dramaattisessa finaalissa USA:n Vancouverissa viime yönä.

Jos voittomaalin pelin toiseksi viimeisellä minuutilla tehnyt Kaapo Kakko sankari, sitä oli myös maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen. Hän pelasi mahtavan ottelun, kunnes hanskat ja mailat lensivät ilmaan Vancouverin alkuillassa.

— Aika tyhjä olo, pojat olivat upeita. Kyllä uskoimme tähän, tämä ryhmä uskoi, päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi Ylen kenttähaastattelussa.

Nuoret Leijonat johti 2—0, kun kolmatta erää oli pelattu kuusi minuuttia. Alexander Chmelevski kavensi vain 61 sekuntia myöhemmin ja reilut kolme minuuttia Suomen johdon jälkeen olikin ottelu tasan 2—2 Josh Norrisin maalilla. Maailmanmestaruus varmistui Suomelle Kakon rystynostolla vain 1.26 minuuttia ennen loppua.

Ennen kisoja Nuorten Leijonien joukkue ei näyttänyt suurelta MM-ehdokkaalta, mutta joukkue sai NHL:n ja farmin puolelta osuvat vahvistukset.

Nuorille Leijonille Pohjois-Amerikka oli synkkä paikka ennen tätä. Kisojen historiassa vain kolme kertaa Suomi oli saanut pronssia Atlantin tuolla puolen. 

Jääkiekkoliitto on ilmoittanut, ettei Suomessa järjestetä virallisia mestaruusjuhlia.

Juttu HS.fi:ssä.

SaiPa onnittelee maailmanmestareita Twitterissä ja Instagramissa.

Uusimmat uutiset