SaiPa venyi voittoon KooKoosta kauden ennätysyleisönsä edessä, Cody Kunyk ratkaisi jatkoajalla

KooKoo hallitsi toista ja kolmatta erää, vaikka joukkue ei saanut otteluun jalkeille edes neljää täyttä ketjua. SaiPan sitkeys tuotti lopussa tulosta.

Kai Skyttä

Yhden ottelun henkilökohtaisten syiden takia huilannut SaiPan Cody Kunyk nousi ratkaisijaksi kauden neljännessä paikallisottelussa KooKoota vastaan.
Yhden ottelun henkilökohtaisten syiden takia huilannut SaiPan Cody Kunyk nousi ratkaisijaksi kauden neljännessä paikallisottelussa KooKoota vastaan.

Alkukaudella pahasti KooKoon tallomaksi jäänyt SaiPa tasoitti voitot tämän kauden Kaakon derbyissä 2—2:een.

Joulukuun alussa pelatun edellisen ottelun tavoin tapaninpäivän kamppailukin päättyi SaiPan eduksi yhden maalin erolla, mutta tällä kertaa ratkaisu jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

SaiPan Topi Nättinen löysi poikittaissyötöllään kokoonpanoon palanneen Cody Kunykin, jonka veto upposi toiselta tolpalta ohi KooKoo-vahti Juha Järvenpään ja keltamustat juhlat olivat valmiit alkamaan.

SaiPa voitti 3—2 jatkoajan ensimmäisellä minuutilla syntyneellä ylivoimaosumalla. KooKoolle oli tuomittu varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla joukkuerangaistus väärästä vaihdosta, mikä kävi nyt kouvolalaisille kalliiksi.

Nikko ja Tanus onnistuivat avauserässä

SaiPa meni ottelussa johtoon neljän minuutin jälkeen. Anssi Löfmanin pyörähdysten jälkeen Joni Nikko oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja viimeisteli kauden neljännen osumansa.

Seuraavaksi SaiPa jatkoi heikon ylivoimaprosenttinsa kaunistelua. Lasse Lappalainen petasi siniviivalta vetopaikan Jonatan Tanukselle, jonka kuti upposi KooKoo-maalin ylähyllylle.

Maali oli Mestiksen maaliennätyksen viime kaudella pilkkoneelle Tanukselle viides kuudessa viime ottelussa. Yhteensä liigaosumia Tanuksella on kasassa nyt yhdeksän.

Avauserässä Topi Nättisellä mahdollisuus viedä SaiPa jo 3—0-johtoon, mutta Järvenpää venyi unelmatorjuntaan.

KooKoo vei kahta jälkimmäistä erää

Jos ensimmäisessä erässä alkuminuutteja lukuun ottamatta näytti siltä, että SaiPa karkaa KooKoolta, niin toinen ja kolmas erä olivat KooKoon hallintaa siitäkin huolimatta, että vieraat eivät saaneet otteluun jalkeille edes neljää täyttä ketjua.

Maalinteon kanssa jo pitkään tuskailleet kouvolalaiset eivät onnistuneet tekemään toisen erän aikana kavennusosumaa, vaikka yritys oli kova.

Myös SaiPalla oli paikkansa toisessa erässä. Keltapaidat pääsivät yrittämään maalintekoa kahden miehen ylivoimalla, mutta se ei tuonut tulosta.

Pian sen jälkeen Elmeri Kaksonen pääsi puolittain läpi, mutta ajautui maalia päin ja kiekko irtosi Kaksosen mailan lavasta.

Vieraat nousivat rinnalle päätöserässä

Kolmannessa erässä KooKoo onnistui viimein maalinteossa. Entinen saipalainen Tomi Leivo kiihdytti karkuun Lasse Lappalaiselta ja ujutti kiekon ohi SaiPa-vahti Frans Tuohimaan.

Tasoitus syntyi vasta parisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä ylivoimalla, vaikka KooKoolla oli ollut paikat tasoitukseen sitä ennenkin.

Kim Strömberg otti kaksiminuuttisen laitataklauksesta, ja Patrick Björkstrand löysi SaiPan maalin takayläkulmasta tilaa ja ampui kiekon verkkoon.

Tapaninpäivä on ollut yleensä hyvä yleisöpäivä, niin nytkin. SaiPan ja KooKoon välistä Kaakon derbyä seurasi Kisapuiston kauden ennätysyleisö: 4 074 katsojaa.

Yli 4 000 katsojaa SaiPa on onnistunut houkuttelemaan tällä kaudella kotiotteluihinsa kahdesti aiemmin, syyskuun alussa sarja-avaukseen KooKoota vastaan (4 021) ja lokakuussa pelattuun otteluun Oulun Kärppiä vastaan (4 013).

Kommentoidut