Imatralaiskuski Niki Tuuli jättää Supersportin ja suuntaa Moto2-luokkaan — "Moto2 on ollut minulle unelma ja nyt siitä tulee totta"

Tuuli ajaa ensimmäisen Moto2-kisansa jo tulevana viikonloppuna Le Mansissa.

Kai Skyttä

Niki Tuuli siirtyy Supersportin MM-sarjasta Moto2-kilpapyörän puikkoihin. Arkistokuva.
Niki Tuuli siirtyy Supersportin MM-sarjasta Moto2-kilpapyörän puikkoihin. Arkistokuva.

Imatralainen ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli jättää Supersportin MM-sarjan ja siirtyy kilpailemaan Moto2-luokkaan SIC Racing Teamin väreissä. Tuuli korvaa tallissa Zulfahmi Khairuddinin, joka päätti lopettaa MotoGP-uransa ja siirtyä valmennustehtäviin.

22-vuotias Tuuli tekee ensiesiintymisensä uudessa sarjassa tänä viikonloppuna Ranskan Le Mansissa. Tuuli ajaa luokassa 600-kuutioisella Kalexin pyörällä.

— Olen todella innoissani uusista haasteista. Moto2 on ollut minulle unelma ja nyt siitä tulee totta. Olen ajanut 600-kuutioisilla pyörillä vuodesta 2012, ensin Yamahalla ja tällä kaudella Hondalla. Moto2 on tietysti erilainen kuin Supersport, mutta kokeneen tiimin ansiosta uskon pystyväni mukautumaan uuteen luokkaan, Tuuli kertoo tiiminsä tiedotteessa.

Kalexilla ajamisesta vähän kokemusta

Tuuli kertoo tiedotteessa, että hänellä on vain vähän kokemusta runkovalmistaja Kalexista.

— Kokeilin Kalexilla ajamista loppuvuodesta 2016, ja nyt palan halusta päästä ajamaan sillä uudestaan. Le Mansissa kaikki on minulle uutta: rata, pyörä ja tiimi, joten haluan edetä askel askeleelta.

SIC Racing Teamin manageri Johan Stigefelt kertoo tiedotteessa olevansa vakuuttunut siitä, että Tuuli pystyy menestymään Moto2-pyörän puikoissa.

— Hän on nuori ja nälkäinen kuski, joka haluaa todistaa itselleen, joten aika oli hänelle otollinen. Meillä on tiiminä riittävä kokemus, jotta pystymme tarjoamaan hänelle välittömästi hyvän pyörän, Stigefelt kertoo.