Kakkosen pelisysteemi selvillä, PEPO ja Kultsu FC kohtaavat toisensa kolmesti kesäkuun puolivälissä alkavalla kaudella

Kakkonen järjestetään 17 ottelun hybridimallilla. Sarjaohjelmat julkaistaan erikseen myöhemmin.

Mika Strandén

Lilapaitainen PEPO pääsee kuukauden kuluttua viimein tositoimiin. Kuva viime lokakuun alun ottelusta PEPO-JäPS.
Lilapaitainen PEPO pääsee kuukauden kuluttua viimein tositoimiin. Kuva viime lokakuun alun ottelusta PEPO-JäPS.

Koronaviruksen takia viivästynyt jalkapallon Kakkosen pelikausi pyörähtää käyntiin lauantaina 13. kesäkuuta. Palloliitto tiedotti pelisysteemistä perjantai-iltana kello kahdeksan aikaan verkkosivuillaan.

Kakkonen järjestetään 17 ottelun hybridimallilla, jossa pelataan yksinkertainen sarja (11 ottelua) sekä kaksinkertainen alueellinen "paikallisottelusarja". Etelä-Saimaan tietojen mukaan oman lohkonsa muodostavat PEPO Lappeenranta, Joutsenon Kultsu FC, Lahden Reipas ja Mikkelin Pallo-Kissat.

Näin ollen Lappeenrannan paikallisotteluita nähdään kauden aikana yhteensä kolme, kun joukkueet kohtaavat kerran yksinkertaisessa sarjassa ja kahdesti paikallislohkossa.

– Olemme neuvotelleet seurojen kanssa sarjakohtaisesti ja kuunnelleet kentän ääntä mahdollisimman tarkalla korvalla, kilpailupäällikkö Peter Lundström kertoo palloliiton verkkosivuilla.

Vaihtoehtoisia malleja on hänen mukaansa laadittu useita ja niistä on keskusteltu.

– Nyt on sitten päästy ratkaisuun ja näiden mukaan etenemme otteluohjelmien laatimisessa. Koronatilanne saattaa vielä aiheuttaa joitain muutoksia ohjelmiin myöhemmin ja melkein ennakoin niitä myös tulevan. Mikäli näin ei käy, niin tässä asiassa olen oikein mielelläni väärässä.

Otteluohjelmat laaditaan päätösten pohjalta

Tarkemmat otteluohjelmat kaikkien sarjojen osalta laaditaan nyt tehtyjen päätösten pohjalta, ja ne julkaistaan erikseen myöhemmin. Samalla palloliitto tiedottaa tarkemmin, miten miesten Kakkosen eri vaiheet sarjan sisällä pelataan. Nousut ja putoamiset sarjoista tapahtuvat normaaliin tapaan, mutta mikäli jotain sarjaa ei pystytä pelaamaan loppuun, tätä varten on laadittu toimintatavat.

Palloliiton hallitus käsittelee linjaukset lopullisesti 28. toukokuuta pidettävässä kokouksessa. Samassa kokouksessa käsitellään myös poikkeustilanteesta johtuvat muutokset kilpailutoimintaan liittyvissä säännöissä ja määräyksissä.

Kakkosen tavoitteena oleva päättymispäivä on viimeistään 31. lokakuuta.