Superiin kotiutunut Essi Rytteri rytmitti Pesä Ysit voittoputkeen

Nuori lappeenrantalaislukkari on ammentanut oppia kauden kovista peleistä.

Mika Strandén

Lukkarina tehokkaasti vastustajan sisäpeliä sotkenut Essi Rytteri tällä kertaa juhlimassa juoksua, jonka Lotta Anttonen tuo.
Lukkarina tehokkaasti vastustajan sisäpeliä sotkenut Essi Rytteri tällä kertaa juhlimassa juoksua, jonka Lotta Anttonen tuo.

Pesä Ysien nuori lukkari Essi Rytteri oli jälleen avainroolissa, kun lappeenrantalaiset ottivat makean 2–0 (3–2, 2–0) -voiton paikallisvastustaja Joensuun Mailasta. Voitto oli kovassa kyydissä alkukaudella olleelle joukkueelle jo toinen perättäinen.

– Olihan siinä vähän sellaista paikallispelin tuntua. Ihan hyvä lataus saatiin ainakin tänään, Rytteri mietti joukkueensa valmistautumista.

Tolppaa ja kärpästä

Rytteri tuntui varsinkin avausjaksolla vievän vieraiden kaarta mennen tullen. Kärpäsiä syntyi ja jakso päättyi tolppaan, jonka korkeudesta olisi syytä varoittaa paikallista lentoliikennettä. Joensuun jokeri huitoi tyhjää ja Rytteri poltti lyöjän ykköspesälle ja päätti jakson, jota vieraat yrittivät hanakasti tasoittaa.

– Tänään ei saatu edes kahden metrin vääriä pois. Vastustajan lukkari pelasi hyvin, mutta ehkä oltiin vähän osasyyllisiäkin siihen, Joensuun pelinjohtaja Iivo Parviainen suri joukkueensa tappiota.

Toisella jaksolla Rytterin lyöjän päälle syöttämät taktiset väärät eivät uponneet aivan yhtä tehokkaasti kuin avausjaksolla, mutta lukkari piti kuitenkin vieraat kurissa ja nuhteessa hyvän heittokätensä ansiosta.

– No tuurillahan ne laivatkin seilaa, lukkari vähätteli omaa suoritustaan vastustajan merkkiä vastaan.

Päätä ja silmää

Oma peli on ehdottomasti parantunut, kun on päästy pelaamaan vähän aikaa tällä ykköspakalla. — Essi Rytteri

Kotijoukkueen voitto alkoi leijua ilmassa viimeisen vuoron aloittavalla, kun Rytteri poimi näpyn ja hankki toisen ristin taululle polttamalla jokerietenijä Sini Suihkon kolmospesälle.

Lukkari tunnisti omat kehityksen kohteet alkukauden ajalta.

– Varmaan sellainen taktisuus on mennyt vähän eteenpäin. Pelivauhti ja fyysisyys ovat parantuneet, pääsen lyhyisiin paremmin kiinni nyt.

Ulkopeli tiivistynyt

Joukkue on saanut omaa peliään tiivistettyä varsinkin räpylän kanssa. Alkukaudella sarjan kärkijoukkueet puhkoivat Pesä Ysien ulkokenttää kuin teekkarit vappupalloja. Kahdessa viimeisessä ottelussa joukkue on laskenut yhteensä vain kuusi juoksua.

– Oma peli on ehdottomasti parantunut, kun on päästy pelaamaan vähän aikaa tällä ykköspakalla, Rytteri arvioi.

Rytteri ei ole turhia mököttänyt kauden murskatappioiden jälkeen, voiton jälkeen lukkarin ilme oli todella aurinkoinen.

– Kyllähän se pelaaminen on vähän kivempaa ja helpompaa, kun noita kärkijoukkueita vastaan, lukkari naurahti.

Luetuimmat